restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

joi, 7 martie 2013

INCREDIBIL : Calafatul nu are Teren de Tenis datorita primarului Guta si secundului Dorel ? Ideea lansata de ziarul nostru de construire a unui Teren de Tenis la Calafat in Parcul Debarcader blocata de cei doi ...parca erau ,,prietenii adevarati"ai tinerilor ,nu ?



Teren de tenis vs Paragina in zona Debarcader
Este incredibil cum o administratie se lupta din rasputeri ca proiecte necostisitoare dar cu o utilitate excelenta pentru sanatatea tinerilor si nu numai , sa nu fie puse in practica doar pe considerentul ca vin din partea adversarilor politici .
In urma cu aproape 7 luni, mai bine spus in perioada Campaniei Electorale , actualul primar Mircea Guta prin viclenia-i bine cunoscuta a reusit sa atraga o parte buna a tinerilor din Calafat de partea sa prin promisiuni mincinoase si oferte de proiecte care ii vizau direct .
Insa , informatiile pe care le aveam inca din timpul acelei campanii , ne spuneau ca lui Mircea Guta nici prin gand nu ii trece sa puna in practica acele proiecte din simplul motiv ca ideile nu-i apartineau , ba mai mult venisera din partea unor adversari politici cu care pe moment isi intrerupse-se rafuiala atat de cunoscuta la nivel local .
Un angajat al Primariei Calafat cu rang inalt in actul de administratie ne-a atras atentia in timpul acelei campanii electorale ca un alt motiv pentru care trupa Guta-Dorel nu a fost de acord cu Constructia acelui Teren de tenis la reprezentat suma reala de aproximativ 12.000 euro fara costurile de proiectare ( aprox. 700 euro)  pe care noi o calculasem impreuna cu un proprietar de astfel de teren din Craiova .
Tot acea persoana ne-a declarat ca achizitiile directe de la furnizorii de materiale sportive nu erau pe placul edililor , ei fiind invatati sa achizitioneze la a 3-a mana prin alte firma intermediare , adica prin metoda bine cunoscuta de umflare a preturilor cu cel putin 400% -700% , pentru ca probabil constructia finala a acestui proiect sa fi ajuns undeva la peste 60.000 de euro .

Noi am propus acest proiect cu singurul scop de veni in sprijinul tinerilor cu mijloace de petrecere a timpului liber extrem de sanatoase si atractive si in acelasi timp de a popula Parcurile calafetene lasate intr-o paragina de nedescris de acesti indivizi iresponsabili dar experti in a parea altceva decat ceea ce sunt in realitate .

Mai mult , redactia noastra propuse-se ca in preajma acestui Teren de Tenis , sa se instaleje si cateva aparate de fitnnes in aer liber , asa cum au mai toate orasele cu oameni dezghetati la conducere si care sunt dispusi la nou ...ceea ce nu e cazul la noi, din pacate  ...

La Calafat principala preocupare a edililor ramane din cate se vede tot vinderea si a ultimului petic de pamant , demolarea cladirilor si nu reconditionarea lor , cumpararea de cosuri de gunoi ptr. stalpi cu 10 milioane bucata si alte astfel de trasnai care nu au nicio legatura cu bunastarea locuitorilor .
Dimensiune teren tenis

 

PS.Daca noi am gresit cand am propus un astfel de proiect sau ei cand refuza cu nesimtire sa il puna in practica ,ramane sa analizati dvs. stimati cititori ?!

 

 


Totul despre terenul de tenis
Dimensiuni teren tenis Tipuri terenuri tenis

Terenul de tenis este locul unde se desfăsoară jocul de tenis. Terenul este construit ca o suprafață 
plană, dreptunghiulară, având atașat la centru o plasă joasă si întinsă denumită fileu. Aceeași suprafață este utilizată atât pentru meciurile de simplu cât și pentru cele de dublu.
Dimensiuni
Dimensiunile oficiale ale terenului de tenis sunt: 23.77 m în lungime și 8.23 m în lățime. Pentru jocul de dublu lățimea terenului este de 10.97 m.
Pe langă dimensiunea oficială a terenlui de tenis, este recomandată prezența unui spațiu suplimentar de 6.4 m în spatele liniilor de fund pe ambele părți, și 3.66 m pe lateralele terenului. Cu toate că nu face parte din terenul de tenis, este recomandată montarea unui gard înalt de 3.6 metri care să înconjoare suprafața.
Astfel, pentru pentru terenurile de tenis utilizate în cadrul unor competitii oficiale se recomandă o suprafață generală de apoximativ 37x18 metri. Pentru celelalte terenuri, suprafață generală poate fi sensibil mai mică, recomandarea fiind de minim 34x17 metri.
Terenul este împărțit în două de un fileu fixat cu o coardă metalică pe doi stâlpi cu înaltimea de 1.07 m. Înalțimea fileului în mijloc este de 0.914 m, unde acesta este fixat cu o banda de sol. Coarda metalică ce susține fileul este acoperită cu o bandă albă. Diametrul maxim al cablului metalic este de 0.8 cm, iar lățimea bandei albe este de 5 cm. Stalpii de susținere ai fileului vor fi de maxim 15 cm diametru.
Suprafța de joc, de ambele părți ale fileului, este compusă din două zone delimitate de linia de serviciu. Linia de serviciu se află la o distanță de 6.40 m față de fileu. Suprafața de serviciu rezultată astfel este împarțită în jumatate cu ajutorul unei linii. Această linie este paralelă cu liniile laterale ale terenului și se va situa la mijlocul distanței dintre acestea.
Linia mediană de serviciu are o lățime de 5 cm. Toate celelalte linii ale terenului au o lățime cuprinsă între 2.5 cm și 5 cm. Liniile de fund au pană la 10 cm lățime. Fiecare dintre liniile de fund ale terenului sunt marcate la mijloc cu o linie de 10 cm lungime în interiorul terenului.
Pentru terenurile în aer liber se recomandă o orientare pe direcția Nord/Sud, pentru a evita efectul de orbire de fond în zori sau amurg.
Tipuri de terenuri de tenis
Tenisul este jucat pe o varietate de suprafețe, fiecare tip având caracteristicile sale.
Există patru tipuri principale de suprafețe de joc, în funcție de materialele utilizate pentru construirea terenului: zgură, iarbă, suprafața dură și carpetă.
Deasemenea, suprafețele de joc sunt clasificate, conform Federației Internaționale de Tenis (ITF), în funcție de viteza jocului: lentă, mediu-lent, mediu, mediu-rapid și rapid.
Zgura
Terenurile de zgură sunt făcute din șisturi concasate, piatră sau cărămidă. Suprața de zgură încetinește mingea și produce un salt mare al acesteia în comparație cu iarba sau suprafețele dure. Din acest motiv, avantajul jucatorilor cu serviciu puternic este anulat.
Terenurile de zgură sunt mai ieftine de construit decât alte tipuri de terenuri de tenis, dar costurile de întreținere ale unei suprafeței de zgură sunt mai mari decât cele ale suprafețelor dure.
Terenurile de zgură sunt mai frecvente în Europa și America Latină. Cel mai important turneu desfasurat pe această suprafață este cel de la Roland Garros, fiind singurul turneu de Grand Slam care se desfășoară pe zgură.
Teren de zgura
Iarba
Teren de iarba
Terenurile de iarbă sunt cele mai rapide suprafețe de uz comun. Un teren de iarbă este realizat pe un tip de sol compact pe care este cultivat un tip special de iarbă. Astfel, saritura mingii depinde de cât de sanatoasă este iarba, cât de recent a fost cosită sau cât de uzată este.
Punctele sunt, de obicei, foarte rapide, iar jucatorii care au un serviciu puternic sunt avantajați. Suprafata de iarbă favorizeaza practicarea jocului de tip servici-voleu. Această suprafață este mai puțin fermă și mai alunecoasă decât cea dură, provocând mingea să alunece și să nu sară foarte sus.
Terenurile de iarbă au fost odată printre cele mai comune suprafețe de tenis, dar acum sunt rare, din cauza costurilor ridicate de întreținere. Cu toate acestea, suprafața de iarbă este cea mai compatibilă cu corpul uman, din cauza rigidității scăzute.
În prezent, Wimbledon este singurul turneu de Grand Slam jucat pe iarbă.
Suprafata dură se preteaza la Calafat, datorita mentenantei ieftine !
Terenurile cu suprafață dură sunt realizate din materiale uniforme și rigide, oferind o săritură mai mare a mingii. Suprafețele dure pot varia în viteză, acestea fiind mai rapide decât zgura, dar nu la fel de rapide ca iarba. Suprafețele dure, spre deosebire de zgură sau iarbă, nu favorizează un anumit stil de joc.
Suprafețele dure pot varia în funcție de compoziția vopselei cu care este acoperită suprafața.
Turneul de Grand Slam de la US Open se joaca pe un teren cu suprafață dură de tip acrilic, în timp ce la Australian Open este folosit un teren cu suprafață dură sintetică.
Suprafețele dure sunt mai ieftin de întreținut,si au o durata de functionabilitate mult mai mare fata de celelalte suprafete de joc .
Teren suprafata dura
Carpeta
Teren carpeta
Carpeta este un termen din tenis care definește orice teren acoperit cu o suprafață detașabilă. Aceasta este mai rapidă decât suprafețele dure și este utilizată, de obicei, în interiorul unor locatii (arene), care gazduiesc temporar terenul de tenis.
In momentul de față aceasta suprafață nu mai este utilizată pentru evenimentele din turneele profesioniste.

25 de comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. va spun eu cine injura pe ziare GRANTAT 100% Mugurel nebunu de la piese. L-am vazut pe geam lovil-ar boala sa il loveasca de sarac.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa e vanzarile zero duc la manifestari neplacute

      Ștergere
  3. mai fratilor daca vroiati sa faceti acest teren trebuia ii spuneti lui usurelu sa se duca cu ideea la premar ca sa il construiasca tot el si sa fi vazut atunci ca pentru un 5 miliarde era deja facut asa luativa gandul in mandatul asta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. BOULE, acum doua zile un grup de arhitecti au fost in Debarcader.stii de ce? Intreaba FRAIERE!!!! Anul asta incepe reabilitarea debarcaderului, PUPINCURISTULEEEEE

      Ștergere
  4. Lasa Nino ca il face Emil dupa ce pleaca ciupercari la facultate

    RăspundețiȘtergere
  5. poti sa pupi cururi pana iti da sangele pe nas ca in PSD tot nu te vor primi . Nu stiu ce mare vrajeala e sa te duci la PSD ca aia in frunte cu Popa se uita cum sa gaseasca motiv sa se certe cu Prioteasa si s-o intinda de acolo

    RăspundețiȘtergere
  6. T'ai dreacu de tarani voi stiti decat sa bateti topca pe maidan la mintea ingusta pe care o aveti fara sa stiti ca mai sunt oameni in calafat mult mai superiori voua .oameni carora le plac si altfel de sporturi nu doar fuga ca oile pe islaz la ciuperceni

    RăspundețiȘtergere
  7. Pai, mircea se opune ca la ciuperceni juca turca pe izlaz...daca ii spui ca tenisul se joaca cu racheta ,se teme sa nu explodeze:-) :-) :-) :-) :-)

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce stie taranul ce ste tenisul....

    RăspundețiȘtergere
  9. Sa nu le spuneti ca tenisu se joaca cu racheta ca bercea rachete nu are

    RăspundețiȘtergere
  10. admin dal in cocar de belea te gasi dragostea de otul de cotea , am auzit ca mihaita ardea albine cu lupa la soare cand era mic

    RăspundețiȘtergere
  11. ultimul anunt :frone ramane in partid chiar daca mai trebuie ras de nistec sorici, iar covrig dispare fiindca este parsiv si a [ierdut busola, in curand va fi retrogradat de la firma si va concura pentru spalatoria care se va externaliza de la spital, sef va fi pizda de cotea iar covry o muie ca si acum

    RăspundețiȘtergere
  12. ce plm se culcara toti debusolatii din psd zona mogador-

    RăspundețiȘtergere
  13. la multi ani femininelor cu ocazia zilei de 8 martie!

    RăspundețiȘtergere
  14. CALAFAT LIVE transmite tuturor doamnelor şi domnişoarelor cu ocazia Zilei de 8 Martie, ZIUA FEMEII, multă sănătate şi fericire, tot binele din lume împreună cu un mare buchet de flori pentru fiecare ! LA MULŢI ANI

    RăspundețiȘtergere
  15. INFORMATIE CERTA . Aseara la primarie s-a intalnit Guta cu Adelica si Draghici si de la sedinta urmatoare va fi alianta PNL-PDL la consiliul local

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ATAT II TREBUIE LUI GUTA SA IL PROVOACE PE TRAISTARU CA SI-A SEMNAT SINGUR SENTINTA ..............

      Ștergere
    2. Maninci cacat romanesc ,cu gura plina,Guta era la Craiova ,aseara,stiu 100 la 100

      Ștergere
  16. moamaaaa . Daca il provoaca pe Traistaru ce se intampla? Il bate Traistaru asa cum l-a batut in ultimele randuri de alegeri sau ce? Fiecare face alianta cu cine vrea si e clar ca liberalii nu se vor intelege cu Traistaru ca ala le stie pe toate . Nu stiu cum de tot pierde alegerile la cat de destept se crede si cat de arogant este . Liberalii au mai avut alianta cu dl. Adelica si PDL si s-au inteles bine mult timp

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aha s-au inteles cu Adelicos pana i-a turnat la DNA Craiova cu toate documentele pe care le avea .\Daca acum Mirceos nu are somn si ia pastile cu pumnu e de la Adelicos ia dat Adelicos la procuratura de nu se mai vad oameni

      Ștergere
  17. mai terminati bre neterminatilor ,nu e nimeni vesnic, doar cativa pitifelnici care nu au obiectul muncii fac zarva pe aici si din pacate mai sunt si in consilierea primarului, aun trecut alegerile si ce mare scofala ca nu faceti nimic, o sa vina vremea intr-un an , doi , sa mergeti la primarie cativa din astia handicapati care ati facut si ati supt cariciul in alegeri, sa mergeti cu garzi de corp de furia multimii, o sa sara satana din cotea si din ceilalti la 5 m inaltime, vedeti-va dreag de albinele si de patulul vostru, ma obligati sa va spun ce va doare si n-as vrea

    RăspundețiȘtergere
  18. Auzi diferrenta de 40.000 de euro ???pa astia inseamna k sunt cei Mai Mari spagari

    RăspundețiȘtergere
  19. In debarcader nu au fost arhitecti ci numai cativa bezmetici care nu au habar cu amenajarea peisagistica sau altceva proiecte ,I-am vazut erau numai unul si unul toti analfabetii,ei cred ca daca pui pavele si borduri asa se fac proiectele.este zona cu alunecari de teren,stie cineva despre asta?

    RăspundețiȘtergere