restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

joi, 19 martie 2015

Bunastarea romanilor va creste in mod considerabil incepand cu 2015 ! Sursa->Noul Cod Fiscal al Guvernului de centru- stanga condus de Victor PONTA

Noul Cod Fiscal
Noul Cod de Procedura Fiscala, propus de Guvernul social-democrat condus de Victor PONTA, va aduce schimbari cu adevarat importante pentru cetateni si va deveni indubitabil motorul cresterii economice in Romania.
Va fi cea mai mare gura de oxigen din ultimii zece ani pe care o vor resimtii imediat atat cetatenii de rand cat si mediul privat  .
"Beneficiul pentru economie al noului pachet fiscal este unul major, mergand de la cresterea veniturilor clasei de mijloc si la crearea de noi locuri de munca (scaderea TVA si reducerea fiscalitatii pentru microintreprinderile active), pana la cresterea veniturilor la bugetul de stat si la cresterea eficientei ANAF. Proiectele celor doua Coduri cuprind puncte de vedere ale tuturor partilor interesate si merita sustinerea tuturor fortelor politice, intrucat Romania are nevoie de o viziune fiscala unitara si de o foarte buna pregatire a economiei pentru momentul intrarii in zona euro.


Schimbarile propuse in noile Coduri fiscale: 

1. Scaderea TVA, pentru a sustine economia si veniturile clasei de mijloc
a.)  20% de la sfarsitul anului 2015; 18% de la 1 ianuarie 2018;
b.)  9% la carne, peste, legume si fructe, de la sfarsitul anului 2015;

c. Introducerea taxarii inverse pentru livrarea de cladiri, parti de cladire si terenuri de orice fel

2. Scaderea cotei unice
a. 14%, de la 1 ianuarie 2019 (atat pentru impozit pe venit, cat si pentru impozit pe profit);

3. Reducerea fiscalitatii pentru microintreprinderile active, in paralel cu penalizarea microintreprinderilor fara angajati
a. 1% pentru microintreprinderile cu peste 2 salariati
b. 3% pentru microintreprinderile cu un salariat
c. 3%+1530 lei trimestrial, pentru microintreprinderile fara salariati

4. Eliminare impozit pe dividende, incepand cu 1 ianuarie 2016. Masura ajuta la eliminarea dublei impozitari, la cresterea competitivitatii Romaniei si la mentinerea in tara a capitalului.

5. Scaderea accizei la mai multe produse, inclusiv benzina si motorina.

Pretul la pompa al acestor produse va scadea cu procente intre 15-20% .
 Scaderea accizei la alcool, bere si vinuri spumoase (mare parte din consum se realizeaza din productia nationala), in paralel cu cresterea accizei la bauturile fermentate linistite.

6. Reducerea cotei contributiilor de asigurari sociale de stat pentru conditii normale de munca, din 2017
a. Reducere contributii la angajat, de la 10,5% la 7,5%, de la 1 ianuarie 2017
b. Reducere contributii la angajator, de la 15,8% la 13,5%, de la 1 ianuarie 2017

7. Cresterea sumei neimpozabile pentru veniturile din pensii la determinarea impozitului pe venit - in prezent plafonul neimpozabil este de 1000 lei, iar acesta va creste la 1050 lei in anul 2016 si cu cate 50 lei in fiecare an fiscal pana se va ajunge la valoarea de 1200 lei lunar.

8. Extinderea bazelor impozabile in cazul contributiilor de asigurari sociale si contributiilor de asigurari de sanatate si plafonarea acesteia la 5 castiguri salariale medii brute pe tara.

9. Eliminarea impozitului pe constructii, incepand cu 1 ianuarie 2016. Masura necesara pentru cresterea investitiilor si a competitivitatii interne.

10. Neimpozitarea totala a cheltuielilor efectuate de angajatori pentru pregatireaprofesionala si perfectionarea angajatilor.

11. Marirea marjelor in care autoriatile locale pot decide cu privire la impozitele si taxele locale (pentru o mai mare descentralizare a deciziei)

12. Eliminarea a 19 taxe si impozite.
13. Pentru cei cu venituri reduse din salarii (de pana la 1.000 lei/luna brut) a fost majorat nivelul deducerilor personale acordate in functie de numarul persoanelor aflate in intretinere (de la un maxim de 650 lei/luna la 800 lei/luna).

14. Reducerea impozitului cu 50% pentru mijloacele de transport hibride.

15. Se introduce reglementarea principiului "in dubio contra fiscum" (in caz de dubiu cu privire la norma fiscala, interpretarea se face in favoarea contribuabilului).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu