restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

luni, 14 octombrie 2013

USL vrea uniforme scolare obligatorii . O initiativa laudabila care va duce scoala romaneasca catre normalitate.

Parlamentarii puterii vor să reintroducă uniformele pentru elevi şi preşcolari. Iniţiativa laudabila semnată de 70 de deputaţi social-democraţi si liberali se află pe masa Senatului. Dacă proiectul trece de cele două camere ale Parlamentului, atunci fiecare grădiniță sau școală, de stat sau privată, va fi obligată să introducă uniformele.
Acest lucru ar conduce scoala romaneasca catre o normalitate de multi asteptata si distrusa sistematic in toti acesti ani scursi de la revolutie de conceptul ,,libertatii" prost intelese si adaptate in stil romanesc.
Uniformele ar putea elimina complexele de inferioritate ale elevilor proveniti din familii sarace. Un alt efect dorit este incurajarea elevilor de a lua in serios scoala si un anumit cod de conduita asociat acesteia
Marea Britanie-uniforme scolare
Romania- elevi fara uniforme
Ca un exemplu in sprijinul acestei initiative mai mult decat laudabile, Marea Britanie o tara mult peste Romania din toate p.v. mai ales cel al civilizatiei, nu a renuntat niciodata la uniformele scolare in scoli, ba mai mult au un pachet obligatoriu de aproximativ 100 Lire, care include uniforma,incaltari si ghiozdan cu rechizite.
Dar noi romanii intotdeauna am cautat sa imitam si sa adaptam legi din tari a caror civilizatie este mult pusa sub semnul intrebarii si am fugit mai mereu de cele care de-a lungul istoriei au reprezentat repere morale si de civilizatie la cele mai inalte cote.
,,...ca de fiecare data vor exista si carcotasi care vor incerca sa se opuna acestei initiative care speram sa devina lege cat de curand motivand tendentios ca nu ar avea bani. Acum fara uniforma ,hainele ne costa poate de trei ori mai mult decat in cazul in care ar exista uniforma.Alti parinti spun ca nu ar avea bani, dar daca te uiti la ei stau toata ziua cu tigara in gura,pentru tigari scotind bani si din piatra seaca" ,ne-a declarat un parinte al unei eleve de clasa VI de la scoala ,,C-tin Gerota" Calafat.
Totodata, initiatorii propun ca directorul, impreuna cu reprezentantii Consiliului de Administratie, sa decida modelul
Romania-elevii dupa noua lege a USL
uniformei scolare.


"Prin introducerea uniformelor scolare se doreste recrearea acelui spirit de respect intre omul de la catedra si elevul care sta in banca, pentru ca, de foarte multe ori, in foarte multe scoli, nu stim care este elevul si care este profesorul", a declarat, intr-o conferinta de presa, deputatul PSD Emil Nita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu