restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

marți, 19 noiembrie 2013

Băuturile gazoase îi fac pe copii mai agresivi

Consumul abuziv de băuturi gazoase determină tulburări de comportament la copii, încă de la cea mai fragedă vârstă. Studii anterioare constataseră o legătură între acest tip de exces şi problemele psihologice ale adolescenţilor.
Cercetători de la Universitatea Columbia (New York) şi-au desfăşurat cercetările pe circa 3.000 de copii de cinci ani, recrutaţi în cadrul unui studiu sociologic mai amplu. Li s-a cerut mamelor să spună care este consumul mediu de băuturi gazoase al copiilor lor şi să le evalueze comportamentul.
Din cei 3.000 de copii, 43% beau cel puţin o doză de băutură gazoasă pe zi şi 5% – patru sau mai multe. Consumul excesiv – faţă de copiii care nu beau băuturi gazoase sau beau puţin – dublează înclinaţia spre comportament agresiv, izolare socială sau tulburări de atenţie, arată rezultatele studiului. Legătura a fost stabilită ţinându-se seama de o serie de factori (statutul socio-economic al părinţilor, mediul familial etc.).
Autorii sugerează că ar trebui redus drastic consumul de băuturi gazoase la copiii mici pentru a scădea riscurile de dezvoltare a unor tulburări de comportament, fără a mai vorbi despre luarea în greutate şi alte consecinţe nefaste pentru sănătate. AGERPRES

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu