restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

marți, 5 mai 2015

In timp ce Primăria Craiova a reluat eutanasierea câinilor fără stăpân, la Calafat autoritatile locale sunt intr-o letargie totala fata de aceasta problema.

Eutanasierea câinilor de la adăpostul Breasta a reînceput pe 28 aprilie. În câteva zile, 141 de câini au fost eutanasiați, iar de la respingerea cererii Vier Pfoten de anulare a normelor legii „Ionuț“ au fost ,,adoptați" aproximativ 300 de câini.
,,Adoptati" prea mult spus, cainii de fapt sunt luati de niste ONG-uri inconstiente si total  iresponsabile , care mai apoi ii arunca in apropierea diferitelor localitati pentru a se pripasi pe la diferite locatii satesti sau mai grav cainii maidanezi formeaza haite capabile sa produca adevarate drame in randul oamenilor . 
La Calafat au fost adusi de-a lungul ultimilor ani, zeci de transpoarte de maidanezi de niste nemernici care nu au nimic in comun cu civilizatia ci doar cu excrocarea unor fonduri si donatii in numele asa zisei protejari a cainilor maidanezi.
Nu cred ca exista om care sa nu iubeasca cainii, dar acesti indivizi care iau maidanezii din adaposturi si ii arunca la marginile altor localitati, sunt niste excroci care ar trebui eutanasiati deodata cu maidanezii.
Mai cu capul pe umeri fata de autoritatile locale de la Calafat si cu gandul la sporirea confortului propriilor cetateni, autoritățile din Craiova au reluat procesul de eutanasiere a câinilor fără stăpân după ce Curtea de Apel București a respins, pe 20 martie, cererea Vier Pfoten de anulare a normelor Legii „Ionuț“. Unii reprezentanți ai asociațiilor pentru ,,protecția" animalelor spun că vor da primăria în judecată, fiindcă eutanasierea este ilegală, însă municipalitatea spune că s-a acționat legal.
Normele Legii nr. 258/2013, denumită și Legea „Ionuț“, au început să fie aplicate la Craiova. Povestea a început în luna iunie 2014, când Curtea de Apel București a suspendat aceste norme, la cererea Fundației Vier Pfoten. De atunci, timp de câteva luni, situația a fost mai degrabă incertă în adăposturile din țară, deoarece legea era în vigoare, însă normele nu. Pe scurt, pe de o parte, câinii nu mai puteau fi capturați de pe străzi decât la sesizări, nu mai puteau fi eutanasiați după 14 zile și erau păstrați în regim de cazare în adăposturi, până când cineva îi adopta. Pe de altă parte, costurile primelor 14 zile de cazare în adăpost erau suportate de Primăria Craiova, costurile celorlalte zile de cazare scurse din cea de-a 15-a zi și până la adopție fiind suportate de SC Salubritate Craiova SRL.
Eutanasierile au reînceput de pe 28 aprilie
Incertitudinea a durat până pe 20 martie, atunci când Curtea de Apel București a respins cererea Fundației Vier Pfoten – care a avut drept la recurs în termen de 15 zile de la comunicare – iar normele au reînceput să fie aplicate. Asta s-a întâmplat și la Craiova, unde eutanasierea a reînceput de săptămâna trecută.
„Până la decizia Curții de Apel București, a fost o perioadă de blocaj, o perioadă în care legislația a fost neclară. Însă, ulterior, după luarea celei mai recente decizii, lucrurile au devenit mult mai clare. Practic, s-a revenit la starea inițială în care, conform legii, este permisă eutanasierea câinilor fără stăpân. Subliniem faptul că eutanasierile se fac cu respectarea legislației în vigoare și, bineînțeles, respectând termenul prevăzut de lege. Noi am început eutanasierile pe 28 aprilie, însă decizia a devenit executorie mult mai devreme. Am avut o perioadă în care a fost nevoie de clarificări în acest sens. Până în prezent (pe 28, 29 și 30 aprilie – n.r.), au fost eutanasiați 141 de câini fără stăpân“, a explicat purtătorul de cuvânt al SC Salubritate Craiova SRL, Cristina Ghenea.

Viața Animalelor: „Vom da Primăria Craiova în judecată“
Reînceperea eutanasierii la Craiova nu a fost îmbrățișată de reprezentanți ai asociațiilor pentru protecția animalelor. Spre exemplu, Asociația „Viața animalelor“ intenționează să dea în judecată Primăria Craiova și pe cei care au efectuat eutanasierea, considerând că începerea acestei operațiuni este ilegală. „Pornirea eutanasierii este ilegală, deoarece normele de aplicare a legii sunt încă suspendate, iar dosarul este la Înalta Curte de Casație și Justiție, însă nu are încă un termen. Eutanasiere se face și în alte orașe, dar nu pe față ca la Craiova. Ne vom consulta cu avocații și vom da Primăria Craiova în judecată, pe cei care au luat această decizie de începere a eutanasierii și pe cei care au eutanasiat câinii“, a declarat președintele Asociației „Viața animalelor“, Aurelia Loacă. Pe de altă parte, primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a precizat că nu poate fi vorba de așa ceva. „În tot ceea ce face, Primăria Craiova respectă legea“, a spus Vasilescu.
O reacție a venit și din partea Salubrității. Reprezentanții societății care gestionează serviciul de ecarisaj au precizat că aceasta este obligată să respecte legea. „Având în vedere decizia Curții de Apel București din 20.03.2015, prin care a fost dispusă respingerea cererii de chemare în judecată formulată de Fundația pentru Protecția Animalelor Vier Pfoten România, care solicitase anularea HG nr. 1.059/2013 (pentru aprobarea normelor de aplicare a OUG nr. 155/2001 privind gestionarea câinilor fără stăpân – n.r.), SC Salubritate Craiova SRL este obligată să respecte prevederile acestui act normativ“, a precizat purtătorul de cuvânt al Salubrității, Cristina Ghenea.

Peste 180 de câini așteaptă un nou stăpân
Deși decizia nu fusese pusă în practică, încă din primele zile după respingerea cererii făcute de Vier Pfoten o mulțime de câini au fost adoptați din adăpostul de la Breasta. Concret, numărul adopțiilor s-a triplat. „Odată cu luarea acestei decizii de către Curtea de Apel București, în cursul lunii aprilie am avut, practic, o triplare a adopțiilor la adăpostul canin de la Breasta. Dacă, într-o lună obișnuită, media nu depășea mai mult de 100 de câini adoptați, în luna aprilie am avut 290 de exemplare adoptate, respectând normele în vigoare“, a mai explicat Cristina Ghenea.
Ieri, 182 de câini erau cazați în adăpostul de la Breasta. Oricare dintre aceștia poate fi adoptat de către orice persoană care își asumă că poate avea grijă de el. Pașii pe care un adoptator trebuie să îi urmeze sunt destul de simpli. „În primul rând, trebuie să vină la noi la adăpost și să își aleagă un câine. După ce îl alege, face o cerere de adopție și, în funcție de starea câinelui, dacă este sterilizat sau nu, îl poate adopta sau trebuie să mai aștepte o perioadă. Nu în ultimul rând, adoptatorul trebuie să semneze și o declarație-angajament în momenul adoptării câinelui. Precizăm faptul important că adopția este gratuită“, a încheiat purtătorul de cuvânt al Salubrității.

Abandonul, sancționat grav
Cei care iau un câine de la adăpostul de la Breasta și îl abandonează ulterior trebuie să știe că sunt pasibili de amenzi usturătoare. Conform Hotărârii de Consiliu Local al Municipiului Craiova HCL nr. 108/2014, „abandonarea unui câine revendicat sau adoptat pe domeniul public sau negăsirea câinelui revendicat/adoptat la adresa specificată în formular constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 2.000 – 2.500 de lei pentru persoane fizice și juridice“.

sursa: GdS 
Adevarul de Calafat

Un comentariu:

  1. Pe 20 martie 2015 curtea de apel bucuresti a respins cererea criminalilor de la vier froten penrtu stoparea eutanasierii maidanezilor si legea se aplica din nou . Eutanasierile au fost relutate si de data asta se vor eutanasia maidanezii pana va dispara si ultimu picior de caine maidanez din craiona si din romania si o sa fiu o roman fecicit .

    RăspundețiȘtergere