restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

duminică, 14 octombrie 2012

Agricultori grabiti-va ! ...MILIONUL la Hectar calamitat , ultima strigare . Luni 15.10.2012 expira termenul .

Luni, expiră termenul de depunere a actelor pentru acordarea ajutorului de minimis. DADR Dolj primeşte şi în weekend cereri, programul de lucru fiind între orele 8.30 - 16.30. Vedeţi mai jos care sunt actele necesare.
Agricultorii care nu au depus încă actele pentru obţinerea ajutorului de minimis de 100 lei/hectar, acordat pentru culturile calamitate de secetă în această vară, o mai pot face şi în acest weekend. Direcţiile Agricole Judeţene (DAJ) vor avea program normal în perioada 12-14 octombrie, între orele 8.30-16.30, potrivit unei dispoziţii a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). Termenul-limită pentru depunerea actelor necesare expiră luni, 15 octombrie, la sfârşitul zilei de lucru. Ajutorul de minimis se acordă pentru suprafeţe de culturi agricole în teren arabil de minimum un hectar şi maximum zece hectare, inclusiv. Sprijinul se acordă pentru fiecare beneficiar într-o singură tranşă, începând cu 1 noiembrie. Pentru primirea acestor bani, solicitanţii trebuie să depună la direcţii cereri şi o serie de acte, cum ar fi: copie a BI/CI; dovada unui cont activ în bancă/trezorerie; copie a cererii unice de plată pe suprafaţă pentru 2012, certificată prin înscrierea pe copie a sintagmei „conform cu originalul“ de centrele locale sau judeţene APIA; adeverinţa în original care să ateste, conform înscrisurilor de la registrul agricol, suprafaţa de teren utilizată de solicitant în baza oricărui act juridic care conferă dreptul de folosinţă asupra terenului în cauză.
60% dintre potenţialii beneficiari au depus actele

Până vineri, circa 60% dintre agricultorii doljeni depuseseră actele necesare, potrivit reprezentanţilor Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Dolj. „Primim zilnic aproape 3.000 de cereri. Doljul stă bine la numărul de cereri primite. Am comunicat la primării că în weekend avem program normal şi înregistrăm cereri“,  a precizat Ştefan Grigore, şef Serviciu inspecţie în cadrul DADR Dolj. Potrivit acestuia, în Dolj există aproximativ 53.000 de potenţiali beneficiari. Baza de date a fost redusă cu aproximativ 10.000 de agricultori, care au preferat să dea pământul în arendă. „Sunt localităţi în care formele asociative reprezintă 60% din terenul arabil, dar şi unele cu procente mici, de 15-20%. Până acum câţiva ani, aveam multe reclamaţii din partea proprietarilor nemulţumiţi de cota primită de la arendaşi. În prezent, numărul nemulţumiţilor a scăzut. Arendatorii au accesat fonduri europene, s-au modernizat şi obţin producţii mari la hectar. Sunt şi cazuri în care îşi permit să plătească o cotă de 1.000 kg/grâu/hectar către proprietari. Acest lucru nu se întâmplă în cazurile în care pământul este lucrat individual. Acumularea medie multianuală ajunge aici la doar 17-20%“, a mai explicat Ştefan Grigore.
sursa : Gazeta de Sud

4 comentarii:

  1. Luni tot pana la 16.30?
    ARU

    RăspundețiȘtergere
  2. suntem zona agricola sau nu ? atunci il voi vota pragmatic pe dl ing Cornel Popa ca sa ne ajute si pe noi sa luam fonduri europene pentru agricultura .
    Doamne ajuta sa dea calafetenilor gandul cel bun si sa nu se mai lase pacaliti de primar si oamenii lui pusi pe capatuiala .
    Votez Cornel Popa !

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum sa-l votam pe Cornel Popa cand nevestica lui vinde etnobotanice la magazinul ei de la piata.Cornel Popa este un analfabfet nu poate sa lege doua propozitii si nu putem sa votam asemenea individ iar la agricultura nu se pricepe deloc.Ninele sa nu stergi comentariul

    RăspundețiȘtergere
  4. Amintiti-va cat de frumoasa era ferma de pomi cand o avea in administrare dl Popa si atunci sa va mai dati cu parerea unii pe aici .Oricum este de-al nostru de la Calafat din partea locului si daca e sa-i bati in poarta o poti face oricand pe cand la Mishu Voicu unde bati ca ne e insurat , casa nu mai are ca a vandut-o sa-si joace banii cu Sima , Guta nu-i mai da ca ii trebuie si lui sa puna deoparte pentru zile negre .Si eu ma alatur demersului de a-l vota pe dl Cornel Popa .
    Multa bafta ii urez fiindca MV e usor de batut .

    RăspundețiȘtergere