restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

miercuri, 9 decembrie 2015

BREAKING NEWS: PSD votează in CExN criteriile de integritate. La Calafat, Emil POPA singura optiune a PSD pentru functia de primar conform acestor criterii !

Emil POPA- Presedintele PSD Calafat
Conducerea social-democraților s-a reunit astăzi 09.12.2015 de la ora 16.00 în cadrul Comiterului Executiv Național. Printre altele, aceștia vor discuta și vota criteriile de integritate și amendamentele pe care ar vrea să le depună la Legea Bugetului pe 2016. Față de prima variantă, acesta este mai dură față de membrii de partid. În afara de cei care sunt acuzați de corupție, incompatibilii, cei care și-au plagiat lucrările de diplomă sau alte titluri științifice, extremiștii sau care au colaborat cu Securitatea nu vor mai avea sprijin politic din partea PSD.

REGULILE CARE SEPARA ,, GRAUL DE NEGHINA " ...inclusiv la Calafat !
,,Patatii" de la Calafat si din tara pot spune de pe acum  ,,auf wiedersehen" candidaturilor la care sperau cu atata nesimtire si tupeu !

Conform acestor criterii stricte , ing-ul Emil POPA (Presedintele PSD Calafat) are cale libera, alaturi de cetateni si cu sustinerea lor masiva, catre onoranta functie de Primar al Municipiului Calafat !


 
Membrii PSD pe numele cărora s-a început urmărirea penală, au fost trimise în judecată, sau condamnate pentru fapte de corupție nu vor mai beneficia de susținere politică. 

Persoanele care se află într-una din situațiile de mai jos, nu vor beneficia de susținerea politică a  PSD,  pentru   ocuparea, în   condițiile legii, a unor funcții politice sau administrative alese sau numite dacă:
1. a)  s-a început împotriva sa urmărirea penală
  •  a fost trimis în judecată;
  •  s-a pronunțat împotriva sa o hotărâre judecătorească de condamnare pentru fapte de corupție, evaziune fiscală sau fapte comise cu violență;
b)  se află în stare de arest preventiv, arest la domiciliu, control judiciar  pentru orice tip de infracțiune.
2. au deținut funcții în organele de conducere la nivel central și județean, ale P.C.R., U.T.C. sau U.A.S.C.R.
3. au manifestat un comportament injurios, agresiv sau neadecvat față de cetățeni;
4. au avut atitudini și declarații extremiste sau discriminatorii, de gen,  religie sau naționalitate;
5.  au fost membri sau colaboratori ai fostei Securități, ca poliție politică sau au fost dovediți ofițeri acoperiți;
6. înregistrează datorii, ca persoană fizică, la bugetul local, al comunității  în care candidează
7. are relații comerciale cu instituția pentru care candidează sau cu  instituțiile din subordinea acesteia;
8. au obținut lucrări, diplome sau alte titluri  științifice prin plagiat sau  furt intelectual dovedit prin hotărâre judecătorească;
9. se   află   sub   incidența   unei   hotărâri   judecătorești   definitive   privind incompatibilități sau conflict de interese;
10. au  completat în fals sau cu omisiuni declarațiile de avere sau de   interese,în cazul în care aceste nereguli au fost constatate printr-o decizie definitivă ainstanței
 
 SANCȚIUNI - Neîndeplinirea, îndeplinirea cu rea-credință sau nerespectarea prevederilor ori obligațiilor prevăzute în prezentul Cod, se sancționează potrivit Statutului Partidului Social Democrat, care se completează după cum urmează:
În cazul în care, pentru fapte de corupție, evaziune fiscală sau fapte comise cu violență, un membru de partid se află într-una din următoarele situații:
1. începerea urmăririi penale;
2. dispunerea arestării preventive;
3. trimiterea în judecată;
4. condamnarea în primă instanță;
5. pronunțarea unei hotărâri de condamnare definitivă, Comisia Județeană de Etică, Integritate și Arbitraj sau după caz Comisia Națională de Etică, Integritate și Arbitraj, la sesizare sau din oficiu, cercetează speța și face propuneri către Biroul Permanent Județean sau Biroul Permanent Național, după caz. Biroul Permanent Județean sau, după caz Biroul Permanent Național la
propunerea întemeiată a Comisiei Județene, respectiv a Comisiei Naționale de Etică, Integritate sau Arbitraj, poate dispune următoarele sancțiuni:
  • Retragerea sprijinului politic;
  • Suspendarea din funcția politică;
  • Suspendarea din calitatea de membru de partid;
  • Excluderea din partid
PSD votează în Comitetul Executiv Național un Cod de Etică şi Conduită, în care sunt stabilite o serie de criterii de integritate. Rezoluția din martie, de pe vremea lui Victor Ponta, a fost uitată, iar conducerea PSD a făcut un nou set de reguli de integritate, nu atât de dure precum cele precedente.
 
Astfel, în cazul în care un membru de partid, acuzat de fapte de corupție, este urmărit penal, arestat preventiv, trimis în judecată sau condamnat în primă instanță, acestuia i se poate retrage sprijinul politic, poate fi suspendat din funcția politică sau din calitatea de membru al PSD ori poate fi exclus din partid.
 
Însă, față de rezoluția inițială, aceste sancțiuni nu se aplică imediat, ci vor fi studiate individual, în urma unei analize a comisiilor de etică de la nivel județean sau național.
 
Acestea comisii vor face propuneri către conducerile filialelor județene sau, după caz, conducerea centrală a PSD, care vor decide sancțiunea aplicată celui acuzat de corupție.

5 comentarii:

  1. proportia echipei lui Emil trebuie sa arate asa :


    75 % tineri competenti
    25 % seniori combativi


    ... si o mare si necesara triere ( APOLITICA ) in primarie insotita de un audit serios.
    Emil poate face aceste lucruri daca isi ia o echipa de consilieri fff buni .
    In Primarie trebuie sa domneasca : Cinstea, Munca , Respectul fata de oricare cetatean fara discriminare, Punctualitatea si Dorinta de a face Calafatul un municipiu de referinta pozitiva .
    Asa sa va ajute bunul Dumnezeu!


    RăspundețiȘtergere
  2. Curatenia totala Emil Popa
    Ne-am saturat de bataie de joc si de incompetenta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dl Popa este singurul candidat care poate activa scutul anti-coruptie la primaria din Calafat .
    Nici picior de caldarar sau bisnitar de pubele si banci nu va mai calca prin primarie cu dl Popa primar.Totul se va desfasura ca la carte .
    D-na Colina de la achizitii este o fata experimentata si cinstita iar dl Popa ca primar are nevoie de oameni cinstiti daca vrea sa aduca starea de normalitate si siguranta la Calafat .

    RăspundețiȘtergere
  4. domnilor de la adevarul de calafat faceti o rubrica ceva de genul CETATENII NE SESIZEAZA unde sa publicati mesajele care va vor parveni

    RăspundețiȘtergere
  5. Emil nu e javrament ca altii

    RăspundețiȘtergere