restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

joi, 7 ianuarie 2016

Fara avertismentele de control pe care guvernul V. PONTA le dadea marilor retaileri, acum pe comercianti i-a durut in cur de scaderea T.V.A . Nesimtitii nu au scazut preturile asa cum asteptau romanii de rand .

Scaderea T.V.A de la 24% la 20% un mare fiasco pentru romanul de rand.
Atat micii comercianti dar mai ales marii retaileri care actioneaza in Romania isi bat joc de o masura a fostului guvern Ponta, scaderea T.V.A-ului la 20%, masura care ar fi trebuit sa aduca un alt plus de bunastare cetatenilor prin scaderea considerabila a preturilor la raft.
Aceasta situatie inacceptabila este posibila datorita haosului care domneste la ora actuala in unele institutii ale statului cu rol de a controla abuzurile comerciantilor .
Situatia este atat de bizara de parca li s-ar fi transmis la toti un semnal de protectie .
Astfel preţurile în unele supermarketuri de renume si chiar magazine de cartier, nu au scazut sau scaderea a fost insignifianta dupa intrarea in vigoare a acestei masuri de scadere a T.V.A la 20%, spun reprezentanţi ai Sindicatelor din Industria Alimentară. Mai mult, unele lanţuri de magazine au adoptat sub protectia autoritatilor, o smecherie, in sensul ca au majorat taxele pe care producătorii le plătesc pentru a-şi putea vinde mărfurile în supermarketuri şi care pot ajunge la 30% din preţul produsului. 
Singura scadere a fost pe bonul fiscal in dreptul procentului, insa la raft ...upsss, iluzie optica .
Trecand la capitolul ,,concluzii" putem spune pe buna dreptate ca pe timpul Guvernului PONTA nu se intampla asa ceva , deoarece aceste situatii erau anticipate de specialistii din guvern inainte de aplicarea unor astfel de masuri atat de importante pentru cetateanul de rand (vezi reducere T.V.A la alimentele de baza) , iar masurile de a controla la sange comerciantii care nu respectau deciziile guvernului erau transmise in timp util tuturor institutiilor cu rol de control , astfel ca niciun retailer nu isi permitea sa sfideze clientii.
Acum e fix ca la Turnu' Babel ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu