restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

luni, 8 mai 2017

BreakingNews : Piața ,,bulgarilor " din Calafat a luat foc în întregime duminică noaptea

Duminică noaptea la aproximativ 45 de minute după focul de artificii care a marcat încheierea sărbătorii Zilele Calafatului un incendiu devastator ale cărei cauze încă nu sunt cunoscute a cuprins întreaga hală de isopan a cunoscutei Piețe a ,,Bulgarilor", distrugand-o în totalitate.
În această piață își desfășurau activitatea
peste 20 de comercianți care comercializau în proporție de 90 % articole de îmbrăcăminte și încălțăminte iar o mică parte articole de pescuit și de uz casnic .
Marfa era ținută pe timpul nopții în incinta pieței, astfel că anvergura incendiului este colosală .
Intervenția pompierilor de la Detașamentul Calafat nu a mai putut face altceva decât să oprească extinderea incendiului la locuințele din apropiere.
Ziarul nostru va declanșa în orele următoare o anchetă pentru a vedea când s-a făcut ultima data o inspecție a ISU Calafat la acest obiectiv și care a fost raportul vis-a-vis de cele constatate.
Mirosul extrem de toxic degajat de catre mărfurile din respectiva incintă s-a făcut resimțit foarte rău până la perimetrul Podului Vidin Calafat, amploarea incendiului fiind vizibilă chiar pe camerele de supraveghere de la pod.
Vom reveni cu amănunte !!!

UPDATE :Din ultimele informații se pare că și o mașină din apropiere a fost cuprinsă de flăcări

UPDATE 08:50- Din primele cercetări reiese că au existat grave deficiențe la instalația electrică suprasolicitată de câteva ,,chinezării " de aparate de aer condiționat iar instalația automata obligatorie de stropire cu apă la detectarea de fum de către senzori care ar fi trebuit montați pe tavanule halei, lipsea cu desăvârșire.
Bulibaseala la locul incendiului a fost totală din partea autorităților locale, aici incluzând și ISU, deoarece hidranții nu funcționau iar unii funcționari cu răspundere  n-au răspuns la telefoane.
Vom reveni cu UPDATE-uri ori de câte ori vom intra în posesia de informații noi ...
Și de această dată doar Adevărul de Calafat va face o investigație serioasă și nu va ascunde niciun amănunt menit să găsească vinovații care prin neglijență crasă, nerespectarea proiectului tehnic, avize date superficial sau chiar deloc, au pricinuit Bugetului local al Calafatului o gaura de peste 10 miliarde și numeroase pagube comercianților. 

Un comentariu:

  1. Și praful s-a ales de tot vorba lui Banică în seria Bd în acțiune

    RăspundețiȘtergere