
Din pacate nu este an in care municipalitatea sa lanseze operatiunea de dezinsectie din proprie initiatativa decat dupa ce se face un mare scandal public in presa locala on-line vis-a-vis de aceasta problema care ar trebui sa fie prioritara in perioada de primavara mai ales intr-o localitate riverana Dunarii .
In acest weckend va fi Marea sarbatoare a Pastelui iar oamenii incepand de Miercuri 1 Mai intra intr-o mini-vacanta ceea ce presupune ca Centrul Civic va fi animat mai mult ca niciodata de copii ,parinti si bunici
Mai mult ,orasul nostru in perioada imediat urmatoare se pregateste sa devina gazda a mii de cetatenii dornici de a participa la festivitatile prilejuite de sarbatorirea ,,Zilelelor Municipiului " -care se vor desfasura intre 9-12 Mai .
Daca ,,se va face" dezinsectia trebuie retinute urmatoarele aspecte :
1) Deţinătorii de albine trebuie să ia toate măsurile de protecţie care se impun astfel încât acestea să nu aibă de suferit.
2) Menţionăm că această operaţiune nu presupune niciun pericol pentru populaţie sau pentru animalele de companie
Dacă la data programată, condiţiile meteo nu vor permite realizarea operaţiunii, aceasta va fi reprogramată la o dată ce va fi anunţată ulterior.
De la ţânţari poţi lua paraziţi şi virusuri
Saliva ţânţarului, cea pe care ne-o injectează atunci când ne înţeapă, poate conţine parazitul Plasmodium, care dă malarie şi virusul febrei galbene, ambele frecvente în Africa, dar extrem de rare în România. De asemenea, ţânţarul ne poate transmite virusul West Nile, care a infectat şi a creat probleme populaţiei din America de Nord. Anul trecut în România au existat 7 cazuri confirmate de pacienţi infectaţi cu virusul West Nile, unul dintre ei fiind în Teleorman.
Simptomele, care apar în doar 20 la sută din cazuri, sunt: febră, dureri de cap, senzaţie de greaţă şi în unele situaţii se observă şi inflamarea ganglionilor limfatici. Oricare dintre aceste simptome ar trebui să ne trimită la medic, mai ales dacă apar după o înţepătură de ţânţar.
Muştele aduc microbii pe picioare
Chiar dacă nu înţeapă, şi muştele sunt periculoase. Aceasta pentru că orice obiect sau aliment pe care se aşază poate fi contaminat cu Salmonella, Escherichia coli (E. coli) sau cu alţi microbi care dau toxiinfecţii alimentare, unele dintre ele severe.
PS. Asteptam o reactie extrem de rapida din partea Autoritatilor calafetene referitor la aceasta problema si speram sa evitam in acest an un mare scandal public ce mai mult ca sigur s-ar declansa daca sesizarea noastra si a cetatenilor din Calafat ar ramane fara ecou si nu s-ar lua masuri urgente.