restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

luni, 25 noiembrie 2013

Craiova pluseaza din nou la capitolul evenimente culturale ,,Gold Edition" : Balul Ambasadorilor de la Ateneul Român, desfăşurat sub egida Craiova Capitală Culturală Europeană 2021

Ateneul Roman-Craiova Capitala Culturala Europeana 2021
Ediţia din acest an a Balului Ambasadorilor intitulat ”România de mâine, mici ambasadori ai culturii româneşti” şi organizat la Ateneul Român de către Asociaţia Partenerilor Diplomaţilor Români se va desfăşura, miercuri, 27 noiembrie, sub egida Craiova Capitală Culturală Europeană 2021. Evenimentul cultural de la Ateneul Român care va susţinut de şase tineri artişti dintre care doi sunt din Craiova, va fi prezentat de rapsodul Tudor Gheorghe şi Luminiţa Fătu, preşedintele APDR, şi va reprezenta pentru Cetatea Băniei cel mai bun eveniment de promovare din acest an în competiţia pentru obţinerea titlului de Capitală Culturală Europeană 2021.
„Este cel mai important eveniment cultural al anului pentru Craiova. Evenimentul va avea loc la Ateneul Român, miercuri, şi va fi organizat de Asociaţia Partenerilor Diplomaţilor Români anul acesta sub egida Craiova Capitală Culturală Europeană 2021. Este un fel de bal al ambasadorilor care are loc, de fiecare dată, înainte de Ziua Naţională. Anul acesta, graţie doamnei Luminiţa Fătu, preşedintele APDR, va participa şi Craiova. Noi vom fi cei care vom susţine cea mai mare parte culturală a spectacolului, care va beneficia de sprijinul marelui nostru maestru Tudor Gheorghe care ne-a şi ajutat foarte mult în a stabili această legătură cu doamna Luminiţa Fătu şi care va fi un fel de prezentator. Desigur va participa şi orchestra Filarmonicii „Oltenia” cu care noi ne mândrim şi pe care o considerăm cea mai bună din România la ora actuală”, a afirmat, duminică, Olguţa Vasilescu într-o conferinţă de presă.
Potrivit primarului Craiovei, APDR a fost înfiinţată în urmă cu şase ani şi printre obiectivele pe care şi le propune este şi premierea unor copii din România care se remarcă în spaţiul cultural şi care nu sunt doar onorific numiţi mici ambasadori, ci primesc şi o sumă substanţială de bani. „Anul acesta vor fi premiaţi şase copii: cinci din ţară şi o domnişoară din Muntenegru. Doi sunt craioveni, Radu Ionescu – chitară și Adrian Radu – pian, doi elevi excepţionali de la Liceul de Artă „Marin Sorescu” din Craiova. Nu sunt singurii, vom avea şi pe Alin Velişcu, un pictor de mare talent care va expune în foaier mai multe picturi realizate în ultimul an. În afară de ambasadorii din ţările UE, vor fi SUA, China şi va participa şi Guvernul României. Pentru noi, pentru Craiova, este cel mai bun moment de promovare din acest an şi sperăm noi că şi anul viitor doamna Luminița Fătu va lucra tot cu noi”, a mai spus Olguţa Vasilescu.
La rândul său, Luminiţa Fătu, preşedintele APDR, a afirmat că de şase ani încearcă să promoveze, nu numai ca imagine şi moralitate, dar să şi mulţumească tinerilor care aduc un plus de valoare culturii româneşti în lume. „Este foarte important ca ei să fie cunoscuţi, să li se ofere meritul de a reprezenta România pe mai departe, de a fi mici ambasadori ai culturii româneşti, pentru că titlul evenimentului acesta este ”România de mâine, mici ambasadori ai culturii româneşti”. Am considerat că este momentul să depăşim graniţele capitalei în promovare. România are valori inestimabile şi este păcat să nu fie cunoscute. Atunci când am avut curajul să depăşesc graniţele Bucureştiului, am întâlnit o uşă mai mult decât deschisă aici, la Craiova, un oraş cu rădăcini culturale extrem de puternice. Graţie maestrului Tudor Gheorghe, sfătuindu-mă şi imediat fiind de acord, Craiova va fi elementul central de promovare a acestei ediţii. Pe scenă vor urca mari artişti ai Craiovei, Filarmonica Oltenia, evident brandul dumneavoastră cultural, maestrul Tudor Gheorghe. Doamna primar mi-a oferit o listă de tineri, dar eu nu pot să accept tineri doar pentru că mi se spune. Eu trebuie să demonstrez faptul că aceştia merită. Am ales împreună dintr-o serie destul de mare de copii din Craiova”, a spus Luminiţa Fătu.
Elevii care vor participa la acest eveniment au afirmat că sunt onoraţi că au fost aleşi să participe la acest eveniment. „Sunt elev în clasa a XII-a la Liceul de Artă „Marin Sorescu”. Sunt pianist şi am obţinut numeroase premii la olimpiadele naţionale, la concursuri naţionale şi internaţionale. Sunt onorat să particip la acest eveniment şi că mă aflu printre puţinii aleşi să reprezint Craiova. Nu ştiu ce îmi va oferi viitorul, dar pe o perioadă scurtă voi urma Conservatorul „Gheorghe Dima” de la Cluj”, a spus pianistul Adrian Radu.
sursa:ziarul olteniei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu