restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

joi, 28 noiembrie 2013

Victor PONTA se pregateste sa devina lider regional pentru Europa Centrala si de Est .

Victor Ponta
Alerta maxima printre structurile informative din Romania dupa plecarea premierului chinez  Li Keqiang. Conducerile Serviciilor din intregul sistem au hotarat, de comun acord, accelerarea transpunerii in practica a noii strategii, una extrem de agresiva, de promovare a politicii externe a tarii noastre in randurile marilor puteri economice ale lumii din afara Uniunii Europene.
Drept urmare, impulsionate de neasteptata reusita a formului de la Bucuresti, „eminentele cenusii” din sistem au ordonat deja  mobilizarea generala pentru a pregati o ofensiva diplomatica fara precedent a lui Victor Ponta. Cel care, mai ales dupa episodul chinezesc, pare sa se fi impus drept principal favorit pentru viitoarea reprezentare externa a intereselor economice si politice ale Romaniei. Iar pe seful Guvernului de la Bucuresti, pe langa urmarirea indeaproape a indeplinirii memorandumurilor de miliarde de euro parafate in aceste zile, il mai asteapta inca doua vizite vitale pentru repozitionarea geostrategica a tarii noastre pe harta mondiala: la New Delhi si la Sao Paolo.
Cap de pod
Pe langa cele zece miliarde de euro pe care chinezii au promis ca le vor pompa direct in business-uri derulate la noi in tara, vizita premierului Li Keqiang aduce si un alt castig imens pentru Romania. Pentru ca, daca „experimentul chinezesc” va reusi, fie si partial, atunci si alte economii in plina dezvoltare din intreaga lume vor privi tara noastra drept un adevarat cap de pod de patrundere pe piata Uniunii Europene. De altfel, constient ca greul de-abia acum incepe, Victor Ponta a si anuntat public ca va urmari personal ca tot ceea ce s-a parafat la nivel guvernamental sa fie transpus de urgenta in practica, fara sa ne mai lovim de traditionalele noastre tergiversari balcanice. Mai ales ca, daca totul va decurge conform planului, lui Ponta i s-au pregatit inca doi asi de miliarde de euro in maneca.
Urmeaza India
Astfel, dupa cum sustin sursele noastre, deja au fost lansate negocieri intense pentru pregatirea unei vizite a premierului roman la New Delhi. Iar prezenta lui Victor Ponta in capitala unui alt „motor” care duduie al economiei mondiale are acelasi scop precis: convingerea autoritatilor indiene, dar si a puzderiei de miliardari din aceasta tara, sa vina in Romania. Si, astfel, sa intre pe piata Uniunii Europene, lucru refuzat pana acum de Bruxelles. Care, probabil, va „marai” din nou la viitorul Forum Europa de Est – India de la Bucuresti. Insa este de asteptat ca acestia sa se multumeasca iarasi cu lansarea unor simple avertismente privind „respectarea legislatiei comerciale comunitare”.
Se pregateste Brazilia!
Din informatiile intrate in posesia noastra, urmatoarea tinta a sefului Guvernului de la Bucuresti va fi Brazilia, aflata si ea intre primele zece economii ale planetei. Iar daca Piturca nu va mai ajunge la Rio, iata ca SIE, SRI si DGIA lucreaza deja din greu pentru pentru turneul lui Victor Ponta din „tara cafelei”, in primavara anului viitor. Dupa care „reteta succesului” va fi repetata prin organizarea si a unui Forum Europa de Est – Brazilia, tot la Bucuresti. Este, fara putinta de tagada, o carte mare pe care o joaca atat strategii politicii externe a Romaniei, dar mai ales Victor Ponta. Cel care, in cazul unei reusite, va da lovitura de gratie decisiva rivalilor politici, fie ei la vedere sau “pititi” in interiorul USL. Iar daca nu, vorba ceea, ce-am avut si ce-am pierdut! Imprumuturile impovaratoare date cu taraita de FMI si fondurile europene pe care oricum nu eram in stare sa le atragem…
sursa:national.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu