restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

duminică, 17 noiembrie 2013

Marele Cutremur va fi la comanda .Pe 4 martie 1977 dupa cutremur, Ceaușescu a oprit brusc exploatarea gazelor de șist .

Ceausescu a oprit exploatarea gazelor de sist
Proiectul de explorare și exploatare a gazelor de șist a fost oprit brusc de Ceaușescu imediat după declanșarea Marelui Cutremur din 4 martie 1977. După 1968, mai precis după momentul în care Ceaușescu a reacționat dur împotriva invaziei U.R.S.S. din Cehoslovacia, prietenia româno-americană s-a reinventat. Ceausescu si președinții Statelor Unite,respectiv Richard Nixon, Gerald Ford și James Earl Carter au demarat afaceri și colaborări mai mult sau mai puțin cunoscute. Astfel, Ceausescu a primit de la americani hârtiile și logistica  necesară pentru configurarea în secret a  exporării și extracției gazelor de șist în parteneriat româno- american. Motivul era unul evident : gazele naturale clasice autohtone, necesare pentru o industrie chimică  mega-dimensionată, erau insuficiente.

U.R.S.S. vedea cu ochi “răi”  independența noastră economică așa că ne exportau gaz metan scump și puțin. Astfel  Ceaușescu a început în secret un plan de extragere( împreuna cu americanii) a gazelor de sist, proiect ce a primit numele de cod “Zebra”.  Avertizările specialiștilor cu privire la posibila declanșare a unor cutremure devastatoare au fost confirmate de cutremurul nimicitor din  4 martie 1977 așa că Ceaușescu a oprit deîndată proiectul “Zebra”.

Fracturarea hidraulică  poate produce cutremure și acest adevăr a fost confirmat de acum 34 de ani. Ceaușescu s-a speriat și a oprit exploatarea gazelor de șist.  Cutremurele din satul  Izvoarele  jud. Galați sunt numite de  către ,,cercetatorii " romani, cumparati cu bani grei si santajati, ca fiind inexplicabile. 
Practica de a injecta apa în formațiunile stâncoase adânci  provoacă garantat cutremure, au concluzionat Armata SUA și Institutul de Studii Geologice al SUA.
Marea Britanie a oprit  operaţiunea experimentală de extragere a gazelor naturale din plăcile de şist din Lancashire , sub suspiciunea că ar declanşa cutremure, după ce mai multe mişcări seismice de mici dimensiuni au fost înregistrate în zonă.
Parlamentul bulgar a adoptat in 2012, o decizie ce interzice complet exploatarea gazelor de şist prin fracturare hidraulică pentru o perioadă de timp nelimitată iar guvernul de la Sofia a retras companiei americane licenţa de explorare.

Cu o luna în urmă  (16.0ctombrie 2013)  directorul Institutului Geologic al Romaniei  (IGR), Ștefan Marincea, a spus public ceea ce e științific demonstrat,  Fracturarea hidraulică  produce cutremure ... ce a urmat ?

Concluzia este una singura: Marele Cutremur e programat sa se produca de insasi unii cercetatori si seismologi din Romania in complicitate criminala cu grupuri de interese din afara ...de data aceasta expresia ,,numai D-zeu stie cand vine cutremurul" nu mai poate fi invocata ca o scuza sau acoperire a certitudinii ca Marele Cutremur va fi la comanda .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu