restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

joi, 28 noiembrie 2013

Victor Ponta susţine Craiova în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021 !

Craiova Capitala Culturala Europeana in 2021
Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că susține Craiova în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021. Șeful Executivului a participat la evenimentul ''România de mâine - Micii ambasadori ai culturii românești'', organizat la Ateneul Român.

Gala "România de Mâine — Micii ambasadori ai culturii românești" face parte din seria evenimentelor organizate de Ministerul Afacerilor Externe pentru Ziua Națională a României și are ca misiune promovarea imaginii țării în străinătate și a culturii naționale. 

Gala de la Ateneu a promovat susținerea Craiovei pentru titlul de "Capitală Culturală Europeană 2021".
De altfel, la evenimentul prezentat de Tudor Gheorghe a participat și primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu. Aceasta a amintit câteva dintre elementele de atracție ale orașului, printre care Festivalul de Teatru Shakespeare, Muzeul de Artă care adăpostește cele mai multe opere de Brâncuși din țară, dar și Parcul Romanescu.

Întrebat dacă susține Craiova în această cursă pentru titlul european de capitală culturală, premierul a răspuns: "Eu, Victor Ponta, deputat de Gorj, da !". "Eu am discutat cu doamna primar Vasilescu și cred că proiectul Craiova Capitală Culturală Europeană trebuie să fie un proiect mai amplu, pentru toată Oltenia, pentru că cei care vor veni la Craiova trebuie să se bucure de ceea ce poate oferi Craiova", a spus premierul, potrivit Agerpres.

El a adăugat că își dorește ca promovarea să fie extinsă și pentru restul Olteniei.

"E vorba ca până în 2021 să sprijinim partea de infrastructură culturală, dezvoltarea atracțiilor culturale ale Craiovei, dar în același timp să profităm de atracțiile culturale ale regiunii Olteniei. Pentru că, dacă aducem oaspeți la Craiova, de ce să nu ducem și la Hobița sau la Târgu Jiu? (...) E un proiect amplu... sigur, mai sunt opt ani până atunci, dar cine se pregătește din timp... și, repet, m-aș bucura foarte mult ca în 2021 România să aibă din nou această onoare din partea Europei de a avea un oraș Capitală Culturală Europeană", a spus Ponta.

Craiova este în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană — 2021 cu orașele Timișoara, Iași, Cluj-Napoca și Arad. În 2007, Sibiul a fost declarat Capitală Culturală Europeană, alături de Luxemburg.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu