restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Craiova net superioara Clujului din punct de vedere al manifestarilor culturale . Cetatea Baniei ,,lupta" pentru titlul de Capitala Culturala Europeana 2021 !

Craiova-Capitala Culturala Europeana 2021
Craiova si Cluj-Napoca par să fie oraşele din România care se vor bate pentru titlul de Capitală Culturală Europeană 2021. Cele două oraşe ar fi singurele din ţară care au mai rămas în competiţie, potrivit primarului din Craiova, Lia Olguţa Vasilescu. Potrivit primarului Craiovei, o delegaţie europeană a vizitat oraşul şi a transmis că "finala" pentru acest titlu va fi disputată între Craiova si Cluj.
În cursa pentru titlul de capitală culturală europeană s-au înscris mai multe oraşe din România. Este vorba de Craiova, Timişoara, Iaşi, Brașov, Alba Iulia,Cluj-Napoca, Arad şi Sfântu Gheorghe. Din toate analizele trimestriale care s-au facut pana in prezent de catre oficialii europeni, cel mai avansat oras este Craiova, care a început să lucreze intens la acest proiect de o buna perioada de timp ,investind milioane de euro in renovari de muzee, cladiri de patrimoniu si alte institutii culturale din oras si zonele adiacente .
La toate aceste eforturi financiare sustinute in favoarea culturii la Craiova ,se adauga mai mult ca orice, hotararea si ambitia cu care tanara primarita a Craiovei, Lia Olguta Vasilescu , se implica in acest proiect , dorindu-si mai mult ca oricare din primarii oraselor concurente, sa obtina pentru Craiova si in folosul Romaniei, titlul binemeritat de Capitala Culturala Europeana 2021 .
Si la capitolul sustinere stam bine.
In timp ce alaturi de Craiova in acest demers cultural vin nenumarate orase atat din tara cat si din strainatate,nenumarate personalitati din peisajul cultural romanesc, din televiziune si din randul marilor actori, Clujul este parasit pana si de orasele cu care este infratit , cel mai mediatizat caz fiind cel al orasului maghiar Pecs, oficialitatile acestui oras in frunte cu Pava Zsolt, primarul urbei, anuntand ca renunta la sustinerea pentru Cluj si se alatura neconditionat altui oras din aceasta competitie.
Referitor la actiuni pentru sustinerea demersului Craiova -Capitala Culturala Europeana 2021,cel mai recent eveniment muzical petrecut la Craiova,ineditul concert de rock simfonic care a răsunat pe data de 1 noiembrie,  la Sala Polivalentă,susținut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Oltenia”, condusă de dirijorul Constantin Grigore, și de reputați chitariști, cărora li s-au alaturat soliștii Paula Seling și Dan Helciug reprezinta o dovada in plus a seriozitatii si determinarii cu care Primaria Craiova abordeaza acest deziderat cultural pentru 2021 si nu numai.
Recentul eveniment a fost organizat cu sprijinul Primăriei municipiului și a avut loc sub egida Asociației „Craiova – Capitală Culturală Europeană 2021”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu