restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

joi, 28 mai 2015

Batalia pentru Primaria Calafat incepe de pe acum in interiorul principalelor partide.Se vor sfasia ca hienele intre ei ?

Desi mai este aproape 1 an pana la alegerile locale din 2016 , ,,batalia" in spatele cortinelor principalelor partide de pe esichierul politic calafetean, pare din ce in ce mai vizibila in ceea ce priveste desemnarea candidatilor , atat pentru functia de primar cat si pentru functiile de consilieri locali .
Din pacate, se pare ca 2016 desi asteptat ca un an de cotitura pozitiva in politica, va ,,excela"ca si pana acum prin aceleasi metehne impamantenite in ultimii ani  , cumetrii, tradari, vanzari sau schimburi de zone electorale in functie de anumite interese care sub nicio forma nu au tangenta cu interesul cetateanului, al omului de rand care asteapta ca naivul o schimbare in bine de aproape 25 de ani.
Oamenii isi pun pe buna dreptate intrebarea de ce nu se cunosc candidatii cu cel putin 1 an in urma pentru o evaluare cat mai corecta a lor de catre electorat pana in momentul votului ?
Sa fie oare santajabili?
Sa le fie teama de asumarea unui statut de persoana publica inainte devreme, statut care iti impune o anumita conduita in societate ?
Sa fie oare frica de a nu sti raspunsuri concrete la problemele comunitatii, fapt ce i-ar descalifica total ?
Sau toate la un loc ?
Impunerea unui cod de etica la stabilirea candidatilor de orice natura a esuat de fiecare data atunci cand s-a vrut implementarea lui, fiindca ,,dalmatienii " din interiorul partidelor , adica patatii, cei cu probleme in justitie sau de credibilitate in randul electoratului din diferite motive, au inceput sa faca valuri, incercand sa-si justifice o presupusa si inchipuita putere pe care ei si numai ei cred ca ar avea-o, prin scoaterea la inaintare a unor sume de bani negri.
Asa se face ca incepand din aceasta toamna veti avea ocazia nefericita spunem noi, sa auziti si in unele cazuri chiar sa vedeti, regrupari de tabere si de lovituri sub centura, orice lucru macabru va fi posibil , dar in niciun caz nu se va face vorbire de vreun proiect concret, serios si solid care sa aiba ca tinta principala dezvoltarea Calafatului si cresterea confortului cetatenilor lui .
De ce ?
Pentru ca unii dintre asa zisii pretendenti atat la functia de primar cat si la cea de consilier local, sunt lipsiti de consistenta atat politica cat mai ales administrativa. 
Pentru ei tabla impartirii nu exista, ci decat cea a inmultirii si asta o stie si a simtit-o orice calafetean.
Din pacate atunci cand se merge la vot , pentru unii primeaza micul si berea la pet primita cu o seara inainte de la candidatul mai corupt care a avut  bani sa arunce in stanga si in dreapta, la propriu , uitand cu o nonsalanta greu de descris ca vor urma 4 ani in care ,,coruptul" isi va recupera de mii de ori contravaloarea banilor bagati in campanie pe mici, bere si chefuri ce tin cate 3-4 zile mai ceva ca in povestile copilariei, iar el votantul, cu degetul in partea dorsala si cu gura cascata.
Dupa votul iresponsabil al unor astfel de concetateni de-ai nostri urmeaza partea cea mai ,,distractiva".
Reteta nu da gres niciodata , ,,Coruptul" castiga , iar ,,cetateanu' nea..." incepe sa se planga si sa suduie ca nu sunt locuri de munca si ca ii pleaca copiii in strainatate.
Se impune o intrebare fireasca?
Ce este de facut in aceste conditii in care nici bietii procurori nu le pot pune struna in gura, dar mai ales la mana ,unor astfel de personaje politice cu gena de ,,veritabili ciorditori" din banul public?
Pe aceste considerente se poate trage o singura concluzie valabila poate de cativa ani dar refuzata a fi recunoscuta de noi toti, aceea ca se impune un mare si necesar ,, RESET" al modului de a face politica la nivel local, indeosebi la Calafat si de a definii mai clar ce inseamna la nivelul fiecarei localitati in parte, notiunea ,, de bine" .
Dar cine sa o faca ?
Exista personaje care sa ia ,,taurul" de coarne si sa-l tranteasca la pamant ?
Probabil ca da, dar le este teama de exemplele altora care au incercat si au sfarsit prin a fi ,,sfartecati politic " .
Pe de alta parte, institutiile de forta ale statului si insasi statul ar vrea ,cel putin declarativ,  sa fie curatata clasa politica si sa apara  persoanje care chiar sa respecte legea odata ajunse in functii si demnitati publice, dar cad intr-o pasivitate totala atunci cand astfel de personaje apar si automat sunt ,,macelarite" de cei cu putere, de cei carora li se incurca apele.
Mediocritatea isi va spune oare pentru a n'spe mia oara cuvantul si in 2016 ?...ramane de vazut.

editorial Adevarul de Calafat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu