restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

marți, 22 martie 2016

BREAKING NEWS: ,,Crestem Calafatul ! ", singurul program de masuri realiste propus, de echipa ziarului Adevarul de Calafat pentru perioada 2016-2020

Pentru prima data, o publicatie din mediul on-line, in colaborare cu

un tanar, fost consilier municipal din partea social democratilor calafeteni, elaboreaza un program de ,,guvernare" destinat administrarii unui municipiu , acest fapt datorandu-se exclusiv lipsei totale de viziune a unor potentiali candidati pentru Primaria Calafat, cu mandat intre 2016 si 2020 si a situatiei de-a dreptul dramatice in care a fost adus acest municipiu in ultimii 8 ani .
Pentru elaborarea sa, asa cum am aratat mai sus, redactia Adevarul de Calafat a solicitat si primit sprijinul unui fost si bine cunoscut consilier local tanar (N.S), din tabara social democrata calafeteana , un militant consecvent pentru cresterea performantei si responsabilizarea administratiei publice locale in ceea ce priveste gestionarea banului public cat si pentru imbunatatirea relatiei decizionale intre primar-consiliu local si cetatean.


Programul denumit sugestiv  ,,Crestem Calafatul ! " este elaborat pe trei paliere intr-o alta ordine decat cea traditionala, incepand de data aceasta cu  Masurile ce se impun a fi luate, Cauzele pentru care se impun masurile propuse si Efectele masurilor care se vor lua.
Programul contine o parte din masurile extrem de realiste ce se pot lua si pentru a caror punere in practica 100% , este necesar doar un mandat de 4 ani .

                             ,,CRESTEM CALAFATUL"


                               - Lista celor 25MasuriCauzeEfecte-
                            
1-Masura- Audit Extern la primarie pentru  perioada 2008-2016 comandat de catre noua administratie .
   Cauza  - Degringolada bugetara a Calafatului din ultimii 8 ani. Se va vedea de unde se pleaca din p.v. financiar, datoriile pe care le are Primaria Calafat catre diferiti terti, creantele nerecuperate si motivele nerecuperarii lor, alcatuirea schemelor de personal ale administratiei locale si nu in ultimul rand, modul cum sau cheltuit resursele avute la dispozitie in ultimii 8 ani .
   Efect- Efectul va fi acela ca va oferii noii conduceri a Calafatului, pentru prima data in istoria post decembrista a orasului,  o imagine clara si independenta privind planificarea si managementul operatiilor din cele doua mandate ale fostei administratii si ii va ajuta sa actioneze mai rapid, in sensul corectarii unor masuri pentru imbunatatirea vizibila a rezultatelor si evitarea pe cat posibil a derapajelor de orice natura .
Dupa caz, daca se vor constata derapaje grave, de ordin penal, se vor sesiza obligatoriu organele de cercetare penala pentru recuperarea prejudiciilor .

  2-Masura- Evaluarea la nivelul noii conduceri a Municipiului Calafat a Auditului Extern comandat si prezentarea acestuia cetatenilor, in sedinta publica in Sala Mare a Casei de Cultura.
 Cauza- Pentru a se trage concluziile ce se impun si a se populariza in randul cetatenilor adevaruri fie pozitive, fie negative vis-a-vis de activitatea Primariei.
 Efectul- Cetatenii sa aiba o imagine clara a ceea ce s-a intamplat cu banii comunitatii proveniti din impozitele si darile platite de ei, iar noua conducere sa fie scutita de eventuale acuze fara fundament .
3- Masura-Elaborarea unui CODEX de Etica anti-coruptie si de buna purtare vis-a-vis de cetateni ,a tuturor angajatilor Primariei de pe toate palierele si care sa fie afisat pe usa tuturor birourilor din Primaria Calafat.
 Cauza-Descurajarea actelor de coruptie si a celor asimilate ei, din partea angajatilor Primarie Calafat si a conducerii acestei institutii publice.

 Efectul- Transparenta totala si eficienta personalului din Primarie in ceea ce priveste asigurarea serviciilor catre cetateanul de rand platitor de taxe si impozite.

4-Masura-Inventarierea tuturor terenurilor libere apartinand domeniului public si privat, aflate in portofoliul cadastral al Calafatului .
 Cauza-Pentru a se cunoaste clar situatia terenurilor care ar urma fi puse la dispozitia viitorilor investitori in conditii foarte atractive dar cu obligatii sociale dinainte stabilite de catre Primarie si Consiliul Local.
Efectul- Atragerea de investitori in zona si cresterea Calafatului in mod gradual si sustinut prin crearea locurilor de munca atat de necesare si vitale. 

5- Masura-Demararea in regim de urgenta maxima a unui proiect de  introducere a tuturor utilitatilor posibile (apa ,canalizare, energie electrica si asfalt)  in toate zonele din imprejurul orasului unde s-au construit case sau cu potential de construire, in zona turistica BASCOV si in zona industriala cuprinsa intre pasarela de la intrarea in Calafat de pe DN56 si localitatea Basarabi,pe ambele laturi si intre zona cu potential de dezvoltare cuprinsa intre satele Basarabi si Golenti.
Cauza-Incurajarea extinderii urbanistice ,investitia in utilitati este necesara pentru a oferii investitorilor actuali si viitori, confortul maxim in derularea afacerilor aducatoare de bani la bugetul local si locuri de munca pentru cetateni.
Efectul- incurajarea investitiilor in aceste zone cu potential, datorita amplasarii lor in imediata apropiere a Podului ,,New Europe" Vidin-Calafat.


6-Masura- Crearea de catre Primarie pentru prima data a ,, MAPEI INVESTITORULUI ", mapa care sa contina portofoliul de terenuri libere aflate la dispozitia Consiliului Local, locatii, altele decat terenurile ce pot fi concesionate, lista clara cu facilitati oferite de Primarie si Consiliul Local potentialilor si actualilor investitori, observatii pertinente cu privire la specificul zonei si profilul calificarii fortei de munca pe care se poate baza un investitor, garantia unei perioade curprinsa intre 15 si 99 de ani a dreptului de folosinta asupra terenului concesionat de catre investitor cu conditia respectarii stricte a contractului stabilit intre cele doua parti .
Cauza - Inlaturarea suspiciunilor ca domeniul public se concesioneaza clientelar, deschidere totala si transparenta catre potentiali investitori .
Efect- Atragerea de investitori in conditii extrem de transparente si cu oferte extrem de atragatoare in ceea ce priveste facilitatile oferite de catre administratia locala.

 7-Masura-Identificarea proprietarilor actuali de drept ai cladirii centrale Hotel ,,Ionita Marincu " si invederarea lor printr-un ultimatum ,de a reabilita urgent cladirea .
Concomitent cu aceasta masura se va trece la demersuri sustinute catre Ministerul Culturii pentru demararea procedurilor de expropiere, in caz de refuz a proprietarilor de a reface cladire ( Aradul este un foarte bun exemplu de urmat in acest sens)
Atragerea de fonduri europene de catre autoritatile locale dupa expropiere pentru a reface restaurantul  Hotel ,,Ionita Marincu", simbol al Calafatului interbelic .
Cauza: stoparea degradarii accelerate a acestui simbol si refacerea peisagistica a zonei ,,O" a orasului, afectata in prezent de ruina acestui hotel.
Efect : introducerea acestei cladiri in primele trei obiective turistice majore ale orasului , cladire care pe langa destinatia aferenta scopului pentru care a fost construita , poate gazdui cel mai mare muzeu foto al perioadei interbelice din aceasta zona a Olteniei.
Hotel ,,Ionita Marincu"-inainte si acum
8- Masura-Atragerea de fonduri europene pentru obiectiv ,,Consolidarea falezei Calafatului pe portiunea cuprinsa intre Port si Podul peste Dunare ,, New Europe".
Cauza- alunecarile accentuate de teren in zona Debarcader de-a lungul falezei .
Efect- crearea unei zone de agrement si promenada foarte atractiva atat pentru calafeteni cat si pentru turistii care ajung in aceasta zona.

9-Masura-Proiect ,,Construire terenuri de tenis de camp", unul in zona Debarcader in locul actualului foisor din zona statuii ,,Marita", respectiv unul in zona Stadion mun. Calafat "
Cauza- Diversificarea sporturilor pe plan local, ca doar nu suntem toti obligati sa practicam doar fotbalul si atat.
Efect- Incurajarea si motivarea tinerilor si nu numai, de a iesi in aer liber si a practica si alte sporturi , altele decat fotbalul.(Vezi foto)
10- Masura- Proiect ,,Amplasare aparate fitness in parcurile din Calafat, Debarcader si Cafe-Bar", asa cum au mai toate orasele care se respecta si care sunt conduse de oameni civilizati si mai ales destepti in adevaratul sens al cuvantului.
Cauza-lipsa totala de functionalitate a parcurilor de pe raza mun. Calafat in acesti ultimi 26 de ani.
Efect- Transformarea actualelor parcuri monotone si lipsite de functionalitate in locuri extrem de atractive pentru toate varstele.
Practicarea exercitiilor fizice atat de tineri cat si de varstnici intr-un mediu natural cu aer curat si intr-o oarecare intimitate.(Vezi foto)
Propunere Adevarul de Calafat-aparate de fitness in parcuri
11- Masura- Proiect ,,Introducerea Casei de Cultura Calafat intr-un circuit national al pieselor de teatru ",  atat pentru piesele pentru copii cat si pentru piese clasice.
Frecventa actiunilor ce includ piese de teatru sau concerte trebuie sa fie de 1(una actiune)/ 30 zile incepand cu luna octombrie a anului 2016. 

12- Masura-Construirea in perioada 2016-2020 a inca 4 blocuri prin programul ANL si efectuarea receptiei lor de catre o echipa de profesionisti care sa nu tolereze absolut nicio abatere de la normativele tehnice in vigoare.

13-Masura-Crearea unui grup de lucru la Primarie, din tineri profesionisti cu studii superioare de specialitate, care sa participe cu mandat din partea Primariei Calafat la cat mai multe simpozioane economice nationale si internationale,pentru a prezenta ,,Mapa Investitorului " in care se va regasi oferta municipalitatii in ceea ce priveste atragerea de investitori in zona.

14-Masura-Crearea a doua asociatii de locatari , Asociatia ,,Traian" si Asociatia ,,Cobuz", pentru a castiga proiectele necesare pe fonduri europene pentru anveloparea si reabilitarea termica a tuturor blocurilor din Calafat .
De retinut ca un proiect nu poate depasi 10 blocuri.
Totodata, se propune revopsirea si a  acelor blocuri deja anvelopate.

15-Masura-Reabilitarea in regim de urgenta si exclusiv la standarde europene a tuturor gradinitelor si scolilor din municipiul Calafat.

16-Masura-Reabilitarea totala a zonei Bascov printr-un proiect indraznet si transformarea ei intr-un punct turistic de referinta a acestei zone a Olteniei.(vezi foto)
BASCOV- Prezent si viitor
17-Masura-Rezolvarea urgenta si pentru totdeauna a problemei alimentarii cu apa a Calafatului pe timp de vara.

18-Masura-Curatirea exemplara a tuturor zonelor marginase ale orasului si instalarea de camere video si a unor obstacole care sa nu permita intrarea cu mijloace de transport, in locurile vulnerabile la aruncarea gunoiului.
Un oras civilizat, este un oras curat !

19- Masura-Construirea pe fonduri europene a unui adapost la standarde europene pentru cainii comunitari.

20- Masura- Inlaturarea tuturor cainilor comunitari din Calafat in maxim 30 de zile de la instalarea noi conduceri a Primariei Calafat.

21- Masura- Crearea unui ,,Birou Unic" pentru obtinerea de catre cetateni a celor mai importante adeverinte de la Primarie intr-un timp cat mai scurt posibil.

22-Masura- Renovarea  si amenajarea unor foste puncte termice din cartiere ca si policlinici sau spatii pentru cabinete medicale .

23- Masura-Amplasarea in fiecare iarna incepand cu 2016, in Centrul Civic din Calafat, a unui patinoar artificial pentru o perioada cuprinsa intre 15 Decembrie -1 Februarie.

24Masura - Aducerea culturii la nivel maxim de vizibilitate prin sprijinirea tuturor cetatenilor care au ceva de spus in acest domeniu si punerea la dispozitie a unor spatii adecvate in care sa-si desfasoare activitatea ce vizeaza acte si proiecte de cultura.

 25- Masura-Stabilirea de catre municipalitate a unei palete coloristice a Calafatului pentru a inlatura pe cat posibil tendintele unor cetateni de a folosi la vopsirea caselor culori tipatoare in totala discordanta cu peisagistica orasului.
 NOTA: Acest program reprezinta o parte din masurile ce se pot lua in regim de urgenta , iar el va fi completat si cu alte masuri.

Conditia ca un astfel de program extrem de realist cu aplicare imediata si cu rezultate pozitive directe asupra economiei Calafatului si a confortului zilnic al cetatenilor lui sa dea rezultatele scontate , este aceea ca fortele politice care vor prelua conducerea municipiului dupa alegerile din Iunie 2016, sa aiba vointa necesara si puterea reala de ,,a lua taurul de coarne" si de a reda cetatenilor increderea in viitorul orasului lor si speranta ca intr-un orizont nu foarte indepartat, copiii lor si membrii familiilor plecati in afara, se vor putea reintoarce acasa intr-un mediu economic si social sanatos si primitor .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu