restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

joi, 16 februarie 2017

Presa si societatea civila din Calafat se opun vehement transformarii Hotelului Amfiteatru in azil de batrani

Ar fi de ras, daca nu ar fi de plans...
Una din cele mai ridicole propuneri
venita din partea administratiei calafetene si auzita in ultimii 27 de ani se refera la nimic altceva decat la intentia de a cumpara singurul hotel din Calafat de la proprietarul acestuia, fostul fotbalist Gica Popescu, pe suma de 1,6 milioane de euro si a-l transforma in azil de batrani.
Deja, societatea civila din Calafat impreuna cu majoritatea presei on-line din zonă au inceput demersurile catre institutiile abilitate ale statului pentru a stopa acest demers care in spate ascunde si altceva mult mai grav (GHINION, știm...Am primit informări )
Motivele pertinente ale contestatarilor care doboara punct cu punct aceasta initiativa nerealista sunt :

1- Suma exorbitant de mare propusa pentru achizitie, 1,6 milioane de euro (nu conteaza ca ar fi plătită in rate)
2- Cu aproximativ 500.000 de euro, suma obtinuta foarte usor pe proiect european, se poate construi in maxim 1-2 ani un azil de batrani ultramodern de la zero in locul care corespunde din toate punctele de vedere si anume fosta ,,Scoala de Meserii " .
NOTA: Fondurile nerambursabile in domeniul asistentei persoanelor varstnice pot fi accesate in special de autoritati publice (ex: consilii judetene, consilii locale, unitati de asistenta medico-sociala), de organizatii neguvernamentale (asociatii sau fundatii, reglementate prin OG 26/2000, cu modificarile si completarile ulterioare) sau de unitati de cult.
Aceasta deoarece o asemenea investitie este vazuta de finantatorii externi (ex: Comisia Europeana, cea care a aprobat propunerile de domenii finantabile prin fonduri structurale facute de autoritatile romane) ca o activitate non-profit, in sprijinul unei categorii a populatiei cu nevoi de asistenta si ocrotire.
In al doilea rand, atat persoanele juridice de drept public (autoritati si institutii publice), cat si cele de drept privat (organizatii neguvernamentale) mai pot obtine finantare pentru un camin de batrani la acest moment doar prin Programul Operational Regional, axa prioritara nr. 3 "Imbunatatirea infrastructurii sociale", domeniul major de interventie 3.2 "Reabilitarea /modernizarea/ dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale".
3- Un azil de batrani nu poate fi plasat in centrul orasului
4- Un azil de batrani trebuie sa beneficieze in incinta sa de o gradina de recreere, ceea ce actualul hotel Amfiteatru nu are .
5- Un azil de batrani trebuie construit pe parter pentru a preintimpina posibile cazuri de suicid.
6- In caz de incendiu persoanele batrane aflate la etaj ar avea zero sanse de evacuare.

CONCLUZIE:Nicio institutie a statului roman indrituita cu acordarea avizelor necesare functionarii unui astfel de obiectiv, nu-si va risca pielea sa acorde avize pentru asa ceva.


PS.
In timp ce Calafatul asteapta punerea in aplicare a unor proiecte realiste cum ar fi :reabilitarea zonei turistice Bascov, extinderea retelei de apa si canalizare in zona adiacenta Podului Vidin-Calafat cuprinsa intre Calafat si Basarabi si in zona centurii Calea Vidinului, reabilitarea cladirilor simbol ale Calafatului din perioada interbelica , renovarea profesionista a parcurilor de pe raza orasului, asfaltarea integrala a celor doua mari bulevarde H.C.C si Cobuz, renovarea Muzeului Marincu la aripa din spate si dotarea acestuia cu sistem de incalzire, construirea de terenuri de sport , transformarea fostelor puncte termice in spatii de inchiriat unde sa isi poate desfasura activitatea cat mai multe cabinete medicale...unii se ocupa cu prostii care mai de care, cu scopul vadit de a tine Calafatul intr-o zona a mediocritatii crunte din p.d.v al dezvoltarii ?!
Mai baieti, au trecut 27 de ani de la Revolutie si sute de miliarde de lei prin mainile voastre iar Calafatul arata ca dupa bombardament ?!
Voi credeti ca toata lumea e proasta si dispusa sa perpetueze la nesfarsit hotiile voastre in detrimentul dezvoltarii durabile a comunitatii ???
Noi credem ca atat timp cat o institutie ca DNA va mai exista in aceasta tara si orasul Calafat mai are o sansa la renastere !

3 comentarii:

  1. nu vreau să fac potecă la DNA pentru interesele altora, am familie, copii de crescut, clar nu voi vota așa ceva și ca mine cred că majoritatea. Poate se vor găsi câțiva care să voteze dar probabil sunt inconștienți sau poate...

    RăspundețiȘtergere
  2. Cei care vor vota asa ceva sunt niste prosti, manipulati de un grup de interese murdare. Cine va avea bani sa vina la un azil scump ? De ce nu cumpara fostul sediu al politiei care este mult, mult mai ieftin ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Un azil pentru batrani poate corespunde cladirea fostei Banca Agricola ,cu gradini si pomi . Pretul era sub doua sute mii euro .

    RăspundețiȘtergere