restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

vineri, 28 iunie 2013

Podul Calafat-Vidin ,mana cereasca pentru comerciantii din cele doua orase .Deschiderea podului aduce beneficii peste asteptarile autoritatilor din cele doua tari !

Podul Calafat-Vidin
La doua saptamani după inaugurarea noului pod peste Dunăre, Calafat-Vidin, traficul rămâne intens cu progonoze de dublare datorita iminentei inchideri a podului de la Giurgiu-Ruse care va intra timp de doi ani in raparatii capitale si a portului Bechet care datorita tarifelor practicate nu mai reprezinta niciun interes pentru transportatorii straini .
Amfiteatru-piscina
În fiecare zi, sute de camioane, sute de cetateni români şi bulgari, pe jos, pe biciclete sau cu maşini, traversează podul, iar volumul de afaceri al magazinelor dar in special al teraselor din Calafat si Vidin aproape ca s-a dublat .
Numai în primele trei zile de la deschidere, podul a fost traversat de peste 5.000 de vehicule şi peste 10.000 de călători, au declarat poliţiştii români de frontieră. 
Traversarea fluviului durează între 3 şi 5 minute, iar controlul de frontieră nu mai mult de 6 minute/camion si 3 minute/autoturism, totul este foarte repede. Traficul principal este de camioane care au ales aceasta ruta datorita costurilor extrem de scazute in comparatie cu alte rute .
De doua saptamani, piaţa centrala de legume din Calafat este luată cu asalt de bulgari care cumpără orice. Bulgarii cumpără legume si fructe , pentru că în Romania piata este mult mai bine aprovizionata ,datorita bazinului legumicol din aceasta zona a Olteniei, iar preturile sunt sub piata din Vidin .
Parcările din Calafat sunt pline de maşini bulgăreşti. În centrul si parcurile calafetene, bulgarii sunt mai mulţi decât localnicii, se plimbă, mananca produse traditionale romanesti, beau câte o cafea sau suc la terase. La rândul lor si românii viziteaza Vidinul .

Există deja şi o cursa de autocar Vidin-Calafat-Craiova. Biletul între Vidin şi Calafat este de 5 leva (în jur de 2,5 euro), iar între Vidin şi Craiova - 15 leva (circa 7,5 euro).
Începând din 15 iunie, cele două bacuri bulgăreşti Bdin şi Pripiat 1, precum şi cel românesc Sălcuţa, nu mai circulă. Până la sfârşitul lunii iunie traversarea podului Calafat-Vidin este gratuită, iar din 1 iulie se va plăti 6 euro pe maşină, iar pietonii şi bicicliştii vor trece gratis.
Bulgarii au luat cu asalt Calafatul fiind extrem de inacantati de curatenia impecabila gasita aici,centrul civic extrem de incantator ochiului , cu multe fantani arteziene si aranjamente florale, terasele primitoare si igienizate corespunzator, practic oaspetii nostrii nu se asteptau sa fie atat de incantati de acest minunat oras ,considerat o adevarata statiune pe perioada verii.
Se observa un interes foarte mare printre români şi bulgari să cunoască ce este pe celălalt mal.
Deja latura culturala capata o conotatie mult mai intensa, afise de spectacole bulgaresti aparand pe avizierele din Calafat ,iar Calafatul organizand manifestari culturale impreuna cu Vidinul .
Mulţi tineri ai Vidinului s-au salvat de canicula la superba piscina a Hotelului Amfiteatru din Calafat ,unde au ramas total surprinsi de preturile extrem de accesibile si ofertele gasite aici,astfel cu doar 5 lei adica 2 leva clientii primesc Fresh Oferta(cafea+apa plata Aqua Carpatica+ super prajitura de casa ). 
Hotelul Amfiteatru ramane destinatia preferata a cetatenilor bulgari care ne viziteaza Calafatul si datorita gamei largi de produse culinare gasite aici la preturi fara concurenta plus ambianta eleganta si cadrul peisagistic deosebit .
Cea mai buna ciorba de peste, cei mai buni mici la gratar,cea mai buna pizza,cel mai bun cotlet la gratar,cele mai savuroase salate si prajituri si cea mai rece bere la draft ,cetatenii atat romani cat si oaspetii bulgari le gasesc doar la Complexul Hotelului Amfiteatru aflat in centrul Calafatului !
Practic, deschiderea noului pod Calafat-Vidin reprezinta dupa doua saptamani o mana cereasca pentru comerciantii din cele doua orase riverane Dunarii,beneficiile fiind peste asteptarile autoritatilor din cele doua tari .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu