restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

marți, 28 ianuarie 2014

Satele troienite, urmare a nesabuintei taierii padurilor chiar de cei afectati in aceste zile . Zapada si viscolul sunt fenomene normale iarna.

Mai toate buletinele de stiri incep cu o fraza tipic promteristelor scolite la apelul de seara si extrem de tendentioasa ,, din cauza ninsorii si a viscolului multe localitati au fost izolate ..." , cand o stire adevarata ar trebui sa sune astfel ,, din cauza nesabuintei taierii masive si total haotice a padurilor si perdelelor de protectie din jurul localitatilor si a unor portiuni de drumuri nationale cat si judetene, de catre insasi cei afectati in aceste zile , s-a ajuns ca un fenomen normal pentru aceasta perioada ,zapada si viscolul , sa troieneasca localitati intregi ,mormanele de zapada ajungand pana la 4 m inaltime ,iar autoritatile sa dispere nejustificat ,in conditiile in care de 24 de ani nu s-au ocupat de prevenirea pe cat posibil a acestor fenomene normale iarna, ci s-au limitat sa se vaite in fiecare iarna ca nu au utilaje iar parazapezii sunt insuficienti si se fura."
La miile de miliarde uneori cheltuite si de cele mai multe ori praduite ,alocate de 24 de ani pentru preintampinarea unor astfel de fenomene specifice unei ierni normale, atat autoritatile locale cat si cele centrale ar fi putut sa-si achizitioneze utilaje extrem de performante pentru care mormanele de zapada ar fi reprezentat o simpla joaca de copii, asa cum se intampla in toate tarile civilizate unde autoritatile au un dezvoltat simt al raspunderii . La noi nu s-a putut si mai grav nu s-a vrut ,fiindca cu atfel de utilaje performante cheltuielile sunt foarte usor de monitorizat si nu se mai pot ,,pierde" prin mii de bonuri si bonulete de carburant eliberate fictiv ,dar decontate din bugete.
Ideea e una extrem de clara ...nu are rost sa  aruncam vina la nesfarsit  pe iarna si pe D-zeu, cand in realitate noi toti la un loc suntem 100% vinovatii ,prin lipsa de atitudine pe de o parte si prin nepasare si neprofesionalism pe de alta parte .

PS. In Dolj este un caz fericit, deoarece nu se aplica situatia de mai sus descrisa, aici autoritatile fie ele locale sau judetene  au actionat extrem de promt , iar necesarul de utilaje a fost completat imediat cu al unor firme private care au sarit imediat in ajutor .
Mai mult, DRDP Craiova sub comanda directorului Adrian Lumezeanu a dovedit in aceste zile prin actiunile bine coordonate si utilajele scoase pe drumuri pentru deszapezire , ca se poate , ca omul profesionist si o echipa pe masura pot trata o situatie normala si extrem de previzibila , cu calm si o buna coordonare .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu