restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

joi, 6 februarie 2014

Pe cine aruncă PSD-ul "în lupta" pentru europarlamentare. 13 politicieni de stanga ar putea reprezenta România în PE

Comitetul Executiv National  al PSD validează astăzi lista candidaţilor pentru Parlamentul European. Social democraţii mizează pe 13 locuri eligibile şi ar putea arunca în luptă şi doi miniştri din cabinetul Ponta. Este vorba despre Dan Nica şi de Maria Grapini.

Corina Creţu, actual europarlamentar, va fi cel mai probabil cap de listă pentru PSD la europarlamentare. Presa scrie că pe locurile imediat următoare se vor afla Cătălin Ivan, actualul şef al delegaţiei PSD în Parlamentul European,  si Dan Nica, ministrul Comunicaţiilor

Pe lângă Corina Creţu, social democraţii mai propun alte trei femei pentru Bruxelles. Este vorba de soţia premierului, Daciana Sârbu, şi Viorica Dăncilă, care sunt şi în prezent europarlamentari, dar şi de vicepreşedintele PSD Bucuresti, Claudia Ţapardel.  Pe locurile eligibile se află şi numele unor europarlamentari care candidează pentru un nou mandat. Este vorba de Ioan Mircea Pascu, Victor Boştinaru şi Claudiu Tănăsescu. 

De asemenea, PSD va aloca câte un loc eligibil şi colegilor de alianţă Partidul Conservator şi UNPR.  Din partea PC în lupta electorală va intra Maria Grapini, iar de la UNPR va candida Damian Drăghici, mai scriu jurnaliştii.

Pe de altă parte, trei europarlamentari actuali Adriana Ţicau, Minodora Cliveti şi Ioan Enciu nu se vor mai regăsi pe locurile eligibile. Deşi s-a vehiculat că va fi cap de listă pentru PSD la europarlamentare, Mircea geoană nu va intra în competiţia electorală. PSD mizează pe 13 locuri eligibile in Parlamentul European.

Un comentariu: