restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

vineri, 16 mai 2014

Colegiul Tehnic ''Stefan Milcu" din Calafat si-a sarbatorit a 93-a aniversare de la infiintare in prezenta a numeroase personalitati

Colegiul Tehnic ,,Stefan Milcu"-Calafat
Colegiul Tehnic ,,Stefan Milcu" din Calafat, a fost astăzi 16.05.2014, în mare sărbătoare. 
Parca mai frumoasa ca niciodata, unitatea de învățămant calafeteana a împlinit 93 de ani de existență, fiind printre primele școli cu profil tehnic apărute în județ. 
Scoala si-a inceput activitatea cu 14 elevi si a functionat initial cu durata de 3 ani.

Asa se explica aparitia primei promotii in 1925 formata numai din 9 elevi din cei 14 inscrisi.
In anul 1926 ia fiinta SCOALA SUPERIOARA DE COMERT care a convietuit pana in 1927 cu SCOALA ELEMENTARA DE COMERT, fiecare avand comitetul ei scolar.
La 6 martie 1945 scoala a dat prima promotie de 21 de absolventi .
In anul scolar 1952-1953 a luat fiinta Scoala Medie Tehnica de Contabilitate , pregatind terenul pentru organizarea Centrului Scolar Agricol,1 Aprilie 1954.
Din 17 Martie 2000 liceul poarta denumirea de Grupul Scolar "Stefan Milcu" dupa numele profesorului academician doctor Stefan Milcu.
 Incepand cu 1 Septembrie 2008 liceul  a devenit Colegiul Tehnic "Stefan Milcu" Calafat. 
Desfasurarea evenimentului aniversar:
Cu această ocazie de zi aniversara ,conducerea unitatii de invatamant impreuna cu grupul cadrelor didactice care isi desfasoara activitatea aici, au organizat multiple manifestari culturale, totul culminand cu o masa festiva .
Ziua dedicata aniversarii a 93 de ani de existenta a Colegiului a inceput in jurul orei 10.00 cu primirea in stil traditional a invitatilor :  fosti si actuali dascali ai unitatii de invatamant,oameni de afaceri, managerii unor importante institutii de pe plan local,personalitati politice de la nivel local si judetean cat si reprezentantii presei. 
Printre personalitatile care au onorat cu prezenta evenimentul, s-au aflat: Alina Tanasescu-vicepresedinte al CJ Dolj, Emil Popa-presedinte PSD Calafat, Mihai Firica -celebrul realizator al emisiunii ,,Vocile Olteniei" de la Digi24 Craiova,fostul senator Horatiu Buzatu,Petre Traistaru -fost Primar al Calafatului,Vasile Adelica-presedintele PDL Calafat,Duta Marin-Primar comuna Cetate,Paun Maria-comandantul Politiei mun. Calafat si alti invitati de seama.

Dupa primirea facuta de insasi Directorul scolii, prof. Dan BORA si un grup de elevi imbracati in costume nationale,oaspeții au fost poftiti in biblioteca scolii unde numerosi invitati au tinut sa adreseze cateva cuvinte de
apreciere la adresa Colegiului Tehnic ,, Stefan Milcu" ca mai apoi sa fie invitați să viziteze cateva dintre sălile de clasă, printre care laboratorul de informatică, laboratorul de biologie, chimie și de tehnologie. 


Evenimetul s-a încheiat la cantina liceului cu o masa festiva , acolo unde foști și actuali dascăli dar si personalitati locale si de la nivelul judetului, au depănat amintiri si au ascultat muzica populara in interpretarea formatiei condusa de maestrul Emil Pondila.




2 comentarii:

  1. cel mai tare director al unei scoli din Dolj
    si cati pitifelnici au vrut sa-i ia capu si-au luat fix ce ingroapa pisica
    bravo tatule !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cel mai respectat om director de instituite Bravo domnule Bora succes. sa faceti curatenie si in oras sa fie ca la liceu!

    RăspundețiȘtergere