restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

miercuri, 23 aprilie 2014

Campania electorala pentru europarlamentare incepe vineri.VEZI AICI ordinea partidelor pe buletinul de vot !

Campania electorala pentru alegerile europarlamentare din acest an se va desfasura in perioada 25 aprilie-24 mai, urmand ca procesul efectiv de vot sa aiba loc duminica, 25 mai. Conducerea Prefecturii Dolj face ultimele pregătiri pentru scrutinul de luna viitoare.
Niciodata dupa intrarea in Uniunea Europeana a Romaniei , alegerile europarlamentare nu au reprezentat o miza mai mare decat cele de anul acesta, testul si trendul din 25 mai va fi punctul zero de la care se pleaca catre alegerile Prezidentiale de la sfarsitul acestui an.
Si la acest scrutin, cele trei mari partide care se vor ,,bate" pentru voturile cetatenilor sunt : Alianta PSD-UNPR-PC, PNL si PDL .

Ordinea principalelor partide pe buletinul de vot este urmatoarea: PDL,PMP, UDMR, PSD-UNPR-PC şi PNL, potrivit tragerii la sorţi făcute, joi, de către preşedintele BEC, Florentin Sorin Drăguţ.
Tragerea la sorţi a fost în două etape, în prima incluse partidele care au deja reprezentanţi în Parlamentul European.
Alianţa electorală PSD-UNPR-PC ocupă poziţia a patra pe buletinele de vot, PNL poziţia a cincea, iar PRM a şasea.
A doua etapă a s-a referit la partidele politice care au candidaţi la alegerile europarlamentare, dar nu au membri în acest moment în Parlamentul European. Astfel, poziţia şapte pe buletinele de vot va fi ocupată de Alianţa Naţională a Agricultorilor, poziţia a opta de Partidul Dreptăţii Sociale, iar poziţia a noua de Partidul Noua Republică.
Partidul Verde ocupă poziţia a zecea pe buletinele de vot, iar Partidul Forţa Civică poziţia a unsprezecea. Următoarele poziţii sunt ocupate de Partidul Ecologist Român - poziţia 12, Partidul Alternativa Socialistă - 13, PNŢCD - 14 şi Partidul Poporului Dan Diaconescu - 15.
După extragerile făcute de preşedintele BEC acesta a precizat că următoarele locuri de pe buletinele de vot vor fi ocupate de candidaţii independenţi care s-au înscris în cursa pentru alegerile europarlamentare, în ordinea depunerii acestor candidaturi.
Poziţia 16 de pe buletinele de vot este ocupată de Georgiana Corina Ungureanu, urmată de Constantin Titian Filip, Dănuţ Liga, Paul Purea, Pericle Iulian Capsali, Peter Costea, Mircea Diaconu şi Valentin Eugen Dăianu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu