Organizaţia judeţeană Botoşani a Partidului Social Democrat (PSD) a început strângerea de semnături pentru petiţia 'România merită mai mult' ce va fi adresată Parlamentului European în vederea combaterii discriminării românilor în statele Uniunii Europene.
Primul semnatar al petiţiei este chiar preşedintele PSD Botoşani, deputatul Andrei Dolineaschi, secretarul general al PSD, ceea ce îi conferă acestuia calitatea de reprezentant la Bruxelles al celor care vor semna pentru apărarea românilor în străinătate şi pentru acordarea României unui tratament egal cu celelalte state membre ale Uniunii Europene.
'Conform art. 201 din Regulamentul Parlamentului European, în cazul în care o petiţie este semnată de mai multe persoane fizice sau juridice, semnatarii desemnează un reprezentant, iar în lipsa unei asemenea desemnări, primul semnatar este considerat a fi petiţionarul în faţa Parlamentului European', se mai arată în comunicat.
Preşedintele PSD Botoşani spune că a adresat invitaţii către celelalte partide de a se alătura demersului însă, deocamdată, acestea au rămas fără răspuns.
'Noi am considerat că petiţia este de interes general, nu doar pentru votanţii PSD. De aceea am transmis un apel şi celor de la PDL, PMP şi altor partide să ni se alăture. Discriminarea şi tratamentul nedrept reprezintă cea mai mare nemulţumire a românilor faţă de Uniunea Europeană. Eu sper ca domnii Flutur şi Ţâbuleac şi ceilalţi lideri politici din judeţ să fie mai receptivi, pentru că din Botoşani au plecat mulţi români în străinătate, unde au fost exploataţi şi nedreptăţiţi', a susţinut Andrei Dolineaschi.
Petiţia 'România merită mai mult' atrage atenţia oficialilor de la Bruxelles că actele de discriminare împotriva românilor s-au intensificat în ultima perioadă, iar multe dintre acestea au loc cu participarea sau acceptul tacit al autorităţilor publice din alte state europene. Petiţia este însoţită de o serie de exemple din Franţa, Italia, Marea Britanie, Germania sau Olanda, în care români au fost discriminaţi sau trataţi nedrept pe motivul apartenenţei lor naţionale.
În finalul petiţiei se solicită emiterea unei rezoluţii în Parlamentul European împotriva discriminării românilor, precum şi efectuarea unor anchete preliminare legate de tratamentul inegal aplicat românilor de către autorităţile publice din alte state europene.
De asemenea, se solicită identificarea unor mecanisme prin care să se aplice sancţiuni celor care încurajează sau participă la aceste acţiuni de discriminare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu