restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

luni, 9 februarie 2015

Primaria si Consiliul Local Calafat ingroapa pe zi ce trece istoria si cultura Calafatului .Emblema orasului in perioada interbelica, Hotelul -restaurant CARPATI ( Ionita MARINCU ) lasat in ruina.




Distrugerea istoriei si culturii a acestui minunat orasel de la Dunare pare ca a devenit lite-motivul Consiliului Local Calafat format in buna parte, intre noi fie vorba, din specii rar intalnite de personaje care nu au deschis niciodata ciocul in consiliu pentru a sustine ceva benefic comunitatii decat daca la mijloc a fost sau este un interes strict personal .Saracii de ei...atat cu duhul cat si cu mansarda ?!
Inafara de cateva personalitati dedicate trup si suflet Calafatului ,acest Consiliu Local este cel mai slab din istoria ultimilor 25 de ani ,lucru dovedit de inactivitatea totala si de faptul ca toti cetatenii au senzatia ca orasul la ora actuala este lasat de izbeliste si nimeni nu se mai ocupa de nimic .
Monumentele aflate intr-o stare avansata de degradare si ruina unor cladiri de patrimoniu pentru ei (alesii) nu reprezinta absolut nimic .
 Hotelul -restaurant CARPATI ( Ionita MARINCU ) este poate obiectivul numarul 1 care ar trebui luat in discutie si gasita o solutie cu aplicabilitate imediata .
Dar cine sa faca acest lucru ???
Exista Fonduri Europene, care pentru consolidarea unor astfel de obiective se acorda cu celeritate , dar cine sa le acceseze ???...mama lu' Stefan cel Mare ??
Cladirea a incaput pe mana unor samsari prin diferite combinatii, aidoma celor aratate zilele acestea de procurorii DNA in multe astfel de cazuri .
Daca CL Calafat ar fi format in totalitate din oameni respectabili , oameni care sa-si iubeasca comunitatea, s-ar constitui ca parte vatamata intr-o plangere la DNA Craiova vis-a-vis de situatia acestui obiectiv si in special a modului de dobandire a acestuia .
Ar trebui ,,linse" fila cu fila toate documentele de instrainare a acestei cladiri de dupa '89 pana in prezent si sa vedeti atunci ce mari surprize ar fi descoperite .
Nu poti asista nepasator la infinit la ruinarea unor astfel de simboluri si de fiecare data sa arunci aceeasi scuza penibila de retardat cum ca ,, e in proprietate privata " .
Cum speranta este ultima care isi da duhul , sa speram ca intr-un viitor apropiat se va gasi cineva care sa urneasca mormanul de nepasare si pasivitate totala care s-a asternut peste  CL Calafat si se va lua o decizie ferma vis-a-vis de aceasta cladire .

3 comentarii:

  1. pentru ce platim noi cetatenii fufele din primarie care ar trebui sa se ocupe de atragerea de fonduri de la uniune?
    e jale in primarie e harababura totala doar stau toti si isi asteapta leafa pentru lene

    RăspundețiȘtergere
  2. Traistaru si Bora ce mai incearca sa mai faca ceva pentru oras. Restul sunt numai [pentru ei pentru afacerile lor.

    RăspundețiȘtergere