restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

miercuri, 25 martie 2015

La Calafat s-a dat startul curăţeniei de primăvară !

Calafat-curatenie de primavara
Primaria Calafat a dat startul curateniei de primavara in municipiu.
De fapt,nu este vorba doar despre curăţenie de primăvară, ci despre tot ceea ce înseamnă activitate de primăvară, pentru că aceasta este cea mai bună perioadă de umblat pe spaţiile verzi, deoarece acum pot copacii să fie transplantaţi, toaletaţi, se poate planta, deci este o activitate de primăvară propriu-zisă, lăsând la o parte chestiunea de curăţenie, care este un proces continuu intr-o localitate cu statut de municipiu european.
Beneficiind de expertiza extraordinara a sefului de departament responsabil cu activitatea de curatenie a urbei, inginerul Marcel Surcel, probabil in maxim două-trei săptămâni, să avem curat intr-un mod exemplar tot orasul Calafat.
Deja echipele de muncitori coordonate indeaproape de inginerul Surcel au inceput operatiunea de indepartare a materialului antiderapant strans la baza bordurilor si spalarea carosabilului .
Daca in fiecare an primaria s-a acupat in mod deosebit de bulevard , anul acesta se va focusa in plus si pe lateralele orasului, in special laterala de pe centura Calea Vidinului si laterala paralela cu linia de cale ferata.
In cadrul acestei campanii de curatenie se vor dezlipi inclusiv afişele lipite pe mobilierul stradal. 
Mai mult, pana la Zilele Municipiului care au loc in prima saptamana din luna Mai, trebuiesc rezolvate parcurile, fantanile arteziene din centru curatate, sapate spatiile verzi de pe lateralele principalelor strazi si rezolvarea cu celeritate a problemei cainilor maidanezi. 
Primaria pregateste si o surpriza placuta pentru cei mici.
In aceasta primavara, Primaria Calafat va monta in Centrul Civic un agregat de joaca pentru copii, dealtfel o initiativa mai veche a unui fost consilier local care la un moment dat a si reusit sa-l monteze in centru ,dar din ambitia si orgoliul de tarani prosti a unor lingai de pe langa aparatul administrativ , s-a demontat si mai apoi  remontat intr-un loc unde nu a fost absolut deloc util si unde respectivul agregat s-a degradat fara ca cineva sa raspunda pentru acest lucru .
Adevarul de Calafat propune Primariei Calafat sa aplice inscripţii de avertizare privind interdicţia abandonării deşeurilor pe domeniul public, amenzile in cuantum maxim ce se vor aplica si sa instaleze bariere metalice pe caile de acces catre unele terenuri predispuse la a fi considerate de unii cetateni needucati, ca fiind locuri de depozitare a gunoaielor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu