restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

sâmbătă, 9 decembrie 2017

DNA anunță apocalipsa : În fiecare județ sunt SUTE de politicieni și granguri care au DOSARE în lucru . Presa de la nivel local reprezintă un mare ajutor pentru procurori .

Sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, face un anunt care cu
siguranta ca va baga spaima in mare parte dintre politicienii locali. Sute de politicieni locali si inalti functionari din foecare judet au in acest moment dosare in lucru la DNA.
Intr-un interviu acordat Agerpres, Kovesi dezvaluie ca procurorii DNA lucreaza in acest moment la peste 7.300 de dosare. Facand o medie, rezulta ca in fiecare judet sunt luati in vizor aproximativ 200 de politicieni sau inalti functionari.
„Avem un volum foarte mare de dosare. Avem, in acest moment, peste 7.300 de dosare in lucru, la aproximativ 120 de procurori. Este un volum foarte mare de dosare. Sunt procurori care au in lucru peste 100 de dosare.
Dar să nu uităm nici de presa de la nivel local care reprezintă un mare ajutor pentru procurori în activitatea lor de investigare a faptelor cu caracter penal. 
In acest moment, suntem pregatiti ca, odata ce decizia Curtii Constitutionale (privind supravegherea tehnica – n,red.) va fi publicata, sa procedam personal la punerea in aplicare a autorizatiilor, insa, pentru a face fata la toate cele patru categorii de activitati pe care noi le desfasuram, atunci cand vorbim de supraveghere tehnica in scopul obtinerii de probe, sigur ca avem nevoie de resurse suplimentare.

Daca va fi aprobata suplimentarea schemei de personal, pana la acel moment va trebui sa folosim resursele existente, motiv pentru care anumite dosare sau, in general, dosarele de urmarire penala care nu sunt aproape de finalizare vor fi un pic intarziate.
In acest moment, trebuie sa folosim politistii din Politia judiciara pe care ii avem pentru a pune in aplicare aceste masuri de supraveghere tehnica. Asadar, vom avea cativa politisti care nu vor mai lucra in dosarele penale si care vor fi pregatiti din punct de vedere profesional de colegii de la Serviciul Tehnic pentru a putea sa continuam aceste activitati care sunt extrem de necesare si utile in strangerea probatoriului”, a declarat sefa DNA.
Ea a avertizat ca DNA va gasi banii politicienilor corupti si in gaura de sarpe.
„In cursul anului trecut, au fost formulate 117 cereri de comisii rogatorii in diverse state. Marea majoritate dintre ele in state din Europa, dar nu numai din Europa. Sunt peste 34 de tari in care procurorii DNA au solicitat date si informatii sau au solicitat administrarea unor probe.
Nu pot sa spun ca exista o tara preferata de cei care comit fapte penale, dar pot sa va spun cu siguranta ca avem relatii institutionale in foarte multe tari si, indiferent unde aceste persoane isi ascund banii, noi avem suficiente instrumente ca sa gasim acesti bani si sa-i indisponibilizam.
Folosim in activitatea noastra toate conventiile internationale. Am incercat si din punct de vedere institutional sa incheiem protocoale cu institutii similare din statele membre al Uniunii Europene si nu numai, iar in activitatea noastra folosim absolut toate instrumentele internationale pentru a putea depista si pentru a confisca sau ingheta aceste sume”, a mai spus Kovesi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu