restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

joi, 13 septembrie 2018

Statul ,,paralel" s-a nascut ca o contra ofensiva la statul mafiot

DNA si SRI contra ofensiva la statul mafiot
Atacurile concertate din ultimii ani ale unor jurnalisti importanti sau a unor organizatii civice asupra unor institutii fundamentale ale statului, menite sa contracareze coruptia din Romania, asa cum sunt DNA si SRI, au venit pe fondul unor cazuri izolate de derapaje ale unor insi indrituiti cu aplicarea legii.

Aceste derapaje izolate nu justifica cu nimic calcarea in picioare a institutiilor mai sus mentionate si mai cu seama bagatelizarea activitatii atator profesionisti, care zi de zi duc o munca incredibila pentru stavilirea flagelului coruptiei , singurul oponent in calea dezvoltarii pe baze sanatoase a unei societati moderne.
Dupa miile de cazuri de coruptie dovedite de catre aceste institutii in ultimii ani, pornind de la nivel local pana la nivel central , este aproape imposibil sa-ti imaginezi cum ar fi aratat Romania in an centenar fara un DNA profesionist , care cu timpul a ramas aproape singura institutie unde cetatenii au putut sa apeleze cu toata increderea , atunci cand au sesizat cazuri de coruptie .
Romania lui 2018, sigur ar fi aratat ca o tara bolnava in care caracatita coruptiei ar fi dictat absolut totul.
Din fericire, DNA-ul fiind creat pe baze sanatoase cu concept probabil trans-atlantic , a rezistat fara ezitare in fata atator atacuri izvorate din micile vulnerabilitati pe care inevitabil orice institutie le are.
Cand deranjezi, inevitabil devii tinta.
Devii tinta a unor persoane prezumtiv corupte sau cel mai grav a unor grupuri de interese care isi vad faradelegile puse in pericol.
Asa s-a intamplat si cu cele doua institutii, DNA si SRI...au ,,deranjat", au umblat la cuiburile de ,,viespi".
Daca institutia DNA si teama de ,,bratul " ei necrutator nu ar fi existat, sincer vorbind, in Romania s-ar fi ajuns ca un primar sa faca atat de multi bani intr-un mandat de 4 ani, din lucruri total ilegale, incat si-ar fi permis sa cumpere pentru linistea sa totala , orice contestatar, oricat l-ar fi costat treaba asta.
Am luat nu intamplator cazul de primar, fiindca el, primarul, este cel mai apropiat ales fata de alegator.
Fara un DNA activ , numerosi primari, prin apucaturi ,, made in Romania" ar fi devenit vatafi pe viata in comunitatea lor.
La tot pasul sunt cazuri cunoscute si arhi cunoscute de edili care si-ar fi dorit ,,domnie" vesnica in fotoliile de primari, dar nu prin fapte in folosul comunitatii, ci prin ,,virtutea"de a sti sa faca ,,partea" pentru esaloanele de sus, dar si pentru ei, pe persoana fizica.
Asadar, oricat de mult si-ar dori unele grupuri de interese ca cele doua institutii mai sus mentionate sa dispara , lucrul acesta nu se va intampla, ci dimpotriva se va pune accentul si mai mult pe profesionalizarea la maxim a personalului existent si cooptarea din sursa externa  a altor profesionisti, tineri de regula, cu conceptii sanatoase despre necesitatea respectarii si aplicarii legii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu