restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

sâmbătă, 15 septembrie 2012

Eforturi sustinute ale Administratiei Spitalului Municipal Calafat ,in frunte cu Managerul Dr. Stelian Voinea , cat si a cadrelor medicale , pentru atingerea standardelor europene in ceea ce priveste calitatea actului medical oferit cetatenilor !

Spitalul Municipal Calafat   
Spitalul Municipal Calafat, asa cum am mai subliniat si cu alte prilejuri , reprezinta pentru cetatenii acestei zone a Olteniei   o institutie  vitala , al carei prag vrei nu vrei il treci macar odata de-a lungul vietii .
Datorita acestui fapt , interesul  tuturor ar trebui sa fie ca aceasta unitate ,de o importanta majora, sa primeasca sprijinul autoritatilor din p.v. investitional cat si respectul nostru , pentru ceea ce reprezinta .
COBAS Integra 400+ aparat de biochimie
Dar cum romanul prin gena e ,,croit"  a fi comentator la  ,,radio sant " si a critica tot ce e bun in jurul lui , nici acest spital nu a ramas inafara criticilor rau voitoare si total neargumentate din partea unor neaveniti care in spatele pseudonimului ,,anonim" au incercat fara sorti de izbanda sa arunce cu noroi peste munca unor oameni si cadre medicale din aceasta unitate .
Nu le-a iesit !
Din fericire , Spitalul Municipal Calafat a avut si are parte de o administratie formata dintr-o echipa profesionista si dinamica condusa de Dr.-ul Voinea Stelian secondat de ing. Radu Draghici  , echipa care pana in prezent se pare ca a stiut destul de bine sa prioritizeze adevaratele probleme ale SmC si sa cheltuiasca cu chibzuinta banii pentru investitii veniti atat de la Consiliul Mun. Calafat cat si din propriile venituri ale spitalului .
Astfel , putinii banii alocati de la Bugetul Consiliului Local pe anul 2011 se regasesc in investitii deja facute si imperios necesare bunei functionari a spitalului .
De exemplu, in anul 2011 cu banii de la Consiliul Local s-au achizitionat : o masa de operatii foarte performanta in suma de 70.000 lei , o plita de gatit profesionala cu sase focuri pentru bucataria spitalului insumand 8000 lei , o hota de inox tot din gama ,,Profesional" aferenta acestei plite in valoare de 7500 lei , s-au modernizat lifturile prin trecerea lor pe cartela de acces -12.000 lei ,dermatoscop- 6.000 lei , centrifuga de laborator -5.000 lei , monitor supraveghere bolnavi pt ATI -6.500 lei , console cap pat ATI - 16.000 lei .
Cu alte cuvinte, vorbim de o transparenta totala a cheltuielilor importante din aceasta unitate , transparenta rar intalnita la alte unitati de profil si nu numai .
Trebuie retinut  faptul ca ing. Radu Draghici este si consilier local , fapt ce conduce la o mai buna cunoastere de catre Consiliul Local Calafat a adevaratelor probleme cu care se confrunta institutia .
FOARTE IMPORTANT :
Laboratorul de analize medicale al Spitalului Municipal Calafat , a fost primul laborator de stat din Romania care a primit acreditare ISO 15189/ 2007 .
ISO 15189/2007 reprezinta un standard international care specifica cerinte pentru calitate si competente laboratoarelor medicale .Se uitilizeaza de laboratoarele medicale pentru dezvoltarea propriului sistem de management al calitatii si pentru evaluarea propriei competente , precum si de organismele de acreditare pentru confirmarea si recunoasterea competentei laboratoarelor medicale .
In acest laborator isi desfasoara activitatea 10 cadre medicale cu un grad de profesionalism foarte ridicat , astfel : 1 medic , 1 biolog , 1biochimist , 1 chimist si 6 asistente .
Laboratorul de analize medicale al SmC beneficiaza de controale externe de calitate drastice in fiecare luna  si mai mult decat atat  ,a fost dotat cu unul din cele mai performante aparate de biochimie care exista pe piata de profil ,COBAS INTEGRA 400+ .
INVESTITII PROPUSE A FI REALIZATE PANA LA SFARSITUL ANULUI 2012 CU FINANTARE DE LA BUGETUL LOCAL : 
In proxima sedinta de Consiliu Local , Administratia Spitalului Municipal Calafat va pune pe masa consilierilor locali spre analiza si aprobare , o lista cu investitii ce trebuiesc facute in sistem de maxima urgenta , astfel :
1 - Centrala termica pe lemne 80KW ( cu instalare si autorizare inclusa) - 29.760 lei -tva inclus
2- Centrala termica in condensatie 60 KW (cu instalare si autorizare inclusa )-23.560 lei -tva inclus
3- Centrala termica in condensatie 35 KW ( cu instalare si autorizare inclusa)- 15.376 lei -tva inclus
4- Acumulator apa calda 2000 litri - 14.880 -tva inclus
5 - Destratificatoare ( ventilator recirculare aer ) - 2 buc. 3968 lei -tva inclus
6- Pompa recirculare pentru centrala termica 80KW - 11.160 lei -tva inclus
7 - Pompa recirculare acumulator apa calda - 14.880 lei -tva inclus
8- Pompa recirculare pentru centrala termica 60 KW - 13.640 lei -tva inclus
9- Pompa apa hidrofor Q=40mc/h , H=40mca -2 buc. - 12.152 lei -tva inclus
10- Tablou electric subsol cu 5 circuite de iesire - 6 buc. - 41.664 lei - tva inclus
11- Aparat curatare cartofi -1 buc - 4.960 lei -tva inclus
12- Sistem supraveghere video - 24.800 lei -tva inclus .
TOTAL = 210.800 lei investitii .
De mentionat este faptul ca valoarea de 210.800 lei , reprezentand venituri provenite din bugetul local este prevazuta in bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2012 .


PS.

Spitalul Municipal este prima institutie din Calafat care a  manifestat o deschidere totala catre transparenta , adoptand astfel o atitudine europeana demna de urmat si de alte unitati de stat sustinute din banul public .

25 de comentarii:

 1. Declaratii Victor Ponta dupa sedinta de Guvern:

  "Am adoptat o OUG privind regulile de incadrare a personalului medical. Din pacate, guvernul anterior a inchis multe unitati medico-sanitare. Pe langa investitiile financiare, dorim sa redeschidem spitale. Prin aceasta Ordonanta de Guvern am reglementat din punct de vedere legal reincadrarea persoanelor de specialitate."

  RăspundețiȘtergere
 2. La scoli acolo e marea furaciune adevarule

  RăspundețiȘtergere
 3. spital avem, ne mai trebuie doctori adevarati

  RăspundețiȘtergere
 4. dar si pacienti civilizati nu tarani care vin cu galeata de branza prin spital ca nu ii obliga nimeni .

  RăspundețiȘtergere
 5. Se vede ca doctoru a luat-o inaintea altora cu campania electorala .De data asta daca candideaza are mari sanse sa castige postul de deputat pentru ca Misu Voicu nu a dat pe aici decat cu treaba pentru el .Pa Misu !!! Nu ai facut nimic pentru aceasta zona si scoateti din cap ideea ca ne mai prostesti cu primaru cu vreun spectacol .
  Multa bafta Stelica daca ai de gand sa candidezi !!!

  RăspundețiȘtergere
 6. Ce era spitalul acesta pana la venirea domnului doctor Voinea la conducere ? Mirosea in el ca intr-un tomberon de gunoi si dupa 8 ore de munca te duceai acasa sedat de mirosurile ce le inspirai .Acum de la luna la luna se mai schimba cate ceva in functie de posibilitati .
  Cred ca domnul doctor merita respectul nostru .

  RăspundețiȘtergere
 7. ASta e echipa pentru Calafat Voinea-Stanciu jos ciocoii de Guta si Mituletu

  RăspundețiȘtergere
 8. Unde sunt cavalerii dreptatii Ninel si Dan Bora ????

  RăspundețiȘtergere
 9. nenorocitii care l-au denigrat si il denigreaza pe dr. Voinea se stiu ei si ii stim si noi si actioneaza conform caracterului lor infect si frustrarilor personale de nedepasit .Nu sunt multi , sunt in jur de 4-5 maxim. Daca ne provocati s-ar putea sa va dam si numele ca le stim 100% .
  Cel care spunea despre dr Voinea fel si fel de aiureli de la sedintele PDL este intradevar un tanar pana in 33 de ani care sifona de mult timp ce se petrecea in partid catre Guta .Cunoscatorii stiu despre cine este vorba . Asa ca ciocu mic ca va stim pe toti farseori care in fata spuneti una si in spate sunteti ciripitori la usa lui Guta .
  Hai pa ca sunteti penibili fraierilor .

  RăspundețiȘtergere
 10. Nu m a asteptam la asemenea transparenta la Spitalul Calafat si uite ca m-ati dat pe spate.
  Bravo managerului si intregii echipe.

  RăspundețiȘtergere
 11. Am fost internat in spital acum trei zile si specific faptul ca nu calcasem pragul spitalului de vreo 10 ani dar am ramas frumos surprins de evolutia acestui spital.

  RăspundețiȘtergere
 12. Cand Stelica trece pe strada tot omul din bun simt si respect il saluta ca a salvat mii de vieti in decursul carierei sale .
  Este bine ca il avem ce ne vom face cand se va lasa de meserie ?

  RăspundețiȘtergere
 13. O sa i pastram toata stima pentru tot ce a realizat pentru comunitatea noastra ca si chirurg, iar dumnealui va avea grija sa aduca un medic tanar care sa l urmeze.
  Voinea a sustinut tinerii sii va sustine de altfel a si inceput improspatarea medicilor de la spitalul Calafat cu o doctorita tanara pe fizioterapie o alta la fel de tanara care este medic anestezist si facand o paranteza spitalul calafat a suferit ani de zile din cauza lipsei unui anestezist, iata ca acum este si a treia doctorita este cea neuroloaga la fel de tanara si capabila si urmeaza sa mai vina si alti medici tineri unul pe radiologie .

  RăspundețiȘtergere
 14. Anunt : cine stie cum il cheama pe deputatul de pe colegiul calafat sa anunte la 112.calafetenii roaga maxima seriozitate .

  RăspundețiȘtergere
 15. Doctore asta e campanie electorala de ai devenit asa activ ?

  RăspundețiȘtergere
 16. Fereasca Sfintul sa ai o urgenta noaptea pe la 3:00 ca nimeni nu e pe sectie la UPU,toata lumea face nani...iar asistenta care indrazneste sa-l treazeasca pe medicul de garda mare curaj trebuie da aiba....:(

  RăspundețiȘtergere
 17. Daca ti s-a ntamplat asa de ce a nu ai mers la domnul manager in audienta sa i spui ca sigur te primea te asculta si lua si masuri.
  Dacat sa scrieti ce auziti voi mai bine aveti curajul si spuneti celor care sunt direct raspunzatori de astfel de situatii si care pot lua si masurile corespunzatoare si asfel putem indrepta noi toti anumite situsatii nedorite de nici unul dintre noi.

  RăspundețiȘtergere
 18. tot respectul pentru doctorul si omul Voinea !
  comentariile jignitoare la adresa dansului sunt scrise de niste imbecili ..

  RăspundețiȘtergere
 19. sa ia doctorii de la Calafat mai putina spaga daca vor sa candideze si sa ii mai si voteze lumea

  RăspundețiȘtergere
 20. lumea o sa-l voteze pe Voinea oricum ,

  RăspundețiȘtergere
 21. A fost aziu la spital, am trecut pe langa Voinea, duhnea a alcool mai rau ca la distilarie la ora 10 dimineata

  RăspundețiȘtergere
 22. Indiferent de jignirile pe care i le aduceti lui voinea tot este cel mai tare.

  RăspundețiȘtergere
 23. Dr Voinea este un om deosebit nu este perfect pentru ca nici unul dintre noi nu este perfect, insa Voinea este omul reprezentativ al acestei zone un om deosebit ar trebui sa ne mandrim cu el.

  RăspundețiȘtergere
 24. Cei care-l jignesc pe medicul Voinea pe toate site-urile sunt doi nemernici pe care si doctorul ii stie si fereasca dzeu sa aiba nevoie de el ca le taie beregata aia urat mirositoare .Doctore sa ai grija de ei cum stii tu mai bine .Amin !

  RăspundețiȘtergere