restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

luni, 13 ianuarie 2014

Ce-i trebuia chelului...pieptan ? Nu mai zapaciti copiii si parintii !

M.E.N. a făcut publice, în sfârșit, datele la care vor avea loc evaluările naționale la finalul claselor a II-a, a
IV-a şi a VI-a. Ce e de aflat, așa, la un citit pe diagonală:
1. Că picii de clasa a II-a trebuie să termine programa pana la sfarșitul lui aprilie, prin urmare cu 2 luni inainte de terminarea școlii, pentru că marți, 6 mai, au primul examen.
2. Daca veți da click si pe metodologie, veți constata că, deși “nu se vor face clasificări” (s-a tot bătut apa in piuă că “nu va conta” decât pentru învățători si părinți acest test), rezultatul evaluării va face parte din portofoliul elevului. Iar din Legea educatiei naționale se stie că portofoliul va conta ulterior la admiterea la licee.
3. Tot din metodologie rezultă că cei de clasa a IV-a vor fi testati in conformitate cu “evaluările internaționale administrate elevilor de 10-12 ani”.

4. Suntem la jumătatea lui ianuarie. Pana la această dată nu a apărut încă nici un model tip de teste, pentru a ști cum pregătim copiii, iar ei vor da aceste examene peste numai trei luni.
Trag de aici câteva concluzii, cele mai multe privindu-l pe Vladimir, care e în clasa a doua.
-          La clasa a doua cred că nu o să se mai facă lecții în ritmul și ordinea stabilită pentru că lumea va începe pregătirea pentru marele test. Toată lumea de la învățători la părinți se va concentra asupra testelor. Vor fi 3 luni în care copiii vor mânca jar.
-          Când vor apărea modelele de teste, toată lumea se va opri din treabă și nu va face decât să le rezolve.
-          Motivul e că, în imensa lor deșteptăciune, cei de la minister au făcut ca aceste teste să conteze la admiterea în liceu pentru că se adaugă în portofoliul elevului. Iar portofoliul contează la admitere. În concluzie, Vladimir, care în mai nu va avea încă opt ani, va trebui să dea primul examen al vieții sale. Și el nici nu înțelege clar utilitatea acestui examen. Bravo, sunteți foarte deștepți!
-          Nu am nimic împotriva unor teste. Le consider chiar utile pentru profesori, elevi și părinți. Atâta vreme cât ele nu sunt determinante pentru viitorul copilului, de la o vârstă fragedă. Și câtă vreme el sunt o indicație pentru ce trebuie făcut mai departe.
-          Nu poți să ceri evaluări după standardele internaționale, când tu nu le aplici în școală.
-          Tocmai ai dat o mare gură de aer industriei meditațiilor și la vârsta mică.
V-am mai spus că nu știu cine este și ce vrea cetățeanul de la ministerul educației. De fiecare dată când ajunge unul nou acolo mă ia cu frisoane. Acum cu atât mai mult, cu cât Vladimir trebuie să dea tot felul de examene.
,,Mi-as dori din tot sufletul ca unul dintre ei sa aiba curajul sa nu faca nimic. Sa lase un sistem sa functioneze sub mandatul sau, sa vedem rezultatele si apoi sa tragem concluziile."
 Vreau  să nu zăpăciți copiii și părinții. Și e mult mai important să ai o societate previzibilă și corectă, decât să te dai tu deștept.
P.S: Pe măsură ce scriu, la televizor curg noi imagini cu învățătoarea de la școala 10. Câtă nesimțire, câtă abrutizare. Nici măcar nu vrea să recunoască că a greșit. Mai mult, secretarele de la școală i-au recomandat doamnei reclamante să-și mute copilul. Și ei vor decide pentru zeci și zeci de elevi.
sursa: Catalin Striblea

Un comentariu:

  1. Copii de 8 ani ,copii in clasa a ll-a sa dea examen? In Romania toti au inebunit ? ce se intampla cu Ministerul Invatamantului?
    Unde s-a mai pomenit asa ceva? Dupa ce ca avem incarcata programa scolara cu foarte multe materii,ii mai inebunim si cu examene? Doamne ce tampiti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere