Majorarea alocatiei pentru copii respinsa de senatori |
Propunerea a fost respinsă prin adoptarea, cu 95 de voturi pentru, 25 de voturi împotrivă şi trei abţineri, a raportului întocmit de către Comisia pentru muncă. Aceasta propunea plenului respingerea proiectului care presupunea majorarea alocaţiei de la 42 lei la 50 lei pentru copiii între doi şi 18 ani, precum şi pentru tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani şi care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, precum şi majorarea alocaţiei de la 84 lei la 100 lei pentru copiii cu handicap cu vârsta cuprinsă între trei şi 18 ani.
În timpul dezbaterilor din plen, preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a precizat că sunt unele situaţii în care un proiect legislativ, deşi este benefic pentru un anumit segment social, acesta nu poate fi susţinut din pricina impactului financiar pe care l-ar avea, nefiind prevăzut anterior în proiectul bugetului de stat .
Probabil jignitoarea marire cu nici 2 euro a alocatiei pentru copii ar fi pus tara pe butuci , ar fi aruncat-o in haos si ar fi trebuit sa micsoram iar salariile cu 25% pentru a iesi din criza economica nationala provocata de aceasta masura ,,benefica" , cum li se pare unora supra saturati de bani si privilegii ?
ANOMALIE POSIBILA DOAR IN ROMANIA : Un câine comunitar are alocaţie de hrană mai mare decât o lăuză sau un bolnav acut
Suma alocată pentru hrana unui câine comunitar, de zece lei/ zi, este de trei ori mai mare decât cea pentru hrana zilnică a unui deţinut, dar maidanezii sunt mai bine hrăniţi şi decât un bolnav „comun”, o lăuză sau un bebeluş prematur.
Grupul Român pentru Apărarea Drepturilor Omului (GRADO) a realizat o cercetare din care rezultă că statul român plăteşte mai mult pentru mâncarea unui câine aflat în adăpost decât pentru mâncarea unei persoane private de libertate. Potrivit GRADO, suma alocată zilnic pentru mâncarea unui câine comunitar este de trei ori mai mare decât suma alocată pentru hrana zilnică a unui deţinut. „Zece lei sunt cheltuiţi în fiecare zi pentru mâncarea unui singur câine aflat într-un adăpost al statului. Banii provin de la contribuabili. Valoarea zilnică a hranei alocate pentru o persoană aflată în custodia unui penitenciar din România este de 3 lei, adică de trei ori mai mică”, precizează GRADO.
CONCLUZIE : Pentru ei, copiii oamenilor de rand devin prioritate de moment, doar dupa ce trec de 18 ani si au drept de vot.
admine fugi de vezi cum fac astia faleza te ia durerea de cap - azi am trecut pe acolo sa vad minunea .. pe langa faptul ca faleza noua e cu 30% mai mica decat cea initiala scarile sunt facute din GRESIE ..no comment -sau echivalent ciobanismele de ciuperceni & co, pana la urma, (adica intotdeauna) tot ies la iveala..
RăspundețiȘtergere