restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

duminică, 1 septembrie 2013

SONDAJ CSCI : USL ar castiga alegerile generale, PSD pe cele europarlamentare

Uniunea Social Liberală (USL) ar câştiga majoritatea în Parlament, dacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare, este concluzia unui sondaj efectuat în perioada 12-15 august 2013 de Centrul de Studii şi Cercetări Infopolitic (CSCI).
Sondaj CSCI: USL ar castiga alegerile generale, PSD pe cele europarlamentareCercetarea arată că 61% dintre respondenţi ar da votul candidaţilor USL. Pe locul doi s-ar afla Partidul Democrat Liberal, cu 17 procente din opţiunile electoratului. Alte partide incluse în sondajul CSCI ar obţine următoarele rezultate: PPDD - 5%, UDMR - 5%, PRM - 3%, MP - 3%, PNG-CD - 1%, alţii - 5%.
Conform aceluiaşi sondaj, 31% dintre cei chestionaţi au declarat că sunt foarte interesaţi de scrutinul pentru alegerea noului Parlament, în timp ce destul de interesaţi sunt 33%, destul de puţin interesaţi - 14%, iar foarte puţin şi deloc interesaţi - 21%.
În continuare, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul European, PSD ar câştiga cele mai multe voturi - 40%. Social-democraţii sunt urmaţi în opţiunile de vot, conform sondajului CSCI, de PNL - cu 21%, PDL - 17%, PPDD - 4%, UDMR - 5%, PRM - 3%, MP - 3%, PC - 2%, alţii - 5%.
Potrivit sondajului CSCI, participarea la vot pentru alegerile europene va fi de cel mult 34-35%. Au fost luaţi în calcul cei care sunt în ţară la data alegerilor, sunt interesaţi de politică şi susţin că merg cu siguranţă la vot, precizează CSCI. Cele mai multe persoane chestionate, 54%, au declarat că nu vor merge la vot, în timp ce 12% nu vor fi în ţară la acel moment.
Sondajul CSCI a fost efectuat la nivel naţional, în perioada 12-15 august 2013, pe un eşantion de 1.100 de persoane din populaţia adultă, neinstituţionalizată, folosind metoda CATI. Au fost puse întrebări legate de notorietate şi încredere, intenţia de vot, subiecte actuale. Eşantionul a fost multistadial cluster, cu selecţia probabilistică a persoanelor. Eşantionul a fost validat pe baza datelor Institutului de Statistică din 2009 şi a recensământului populaţiei din 2002. Eroarea tolerată este de 3,1%, la un nivel de probabilitate de 95%.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu