restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

vineri, 30 august 2013

Calafetenii pot bloca foarte usor actiunile abuzive de oprire a apei pe blocuri practicate de Compania de Apa Oltenia.

Compania de Apa Oltenia ,sau ,,ciuma H2O"  care s-a abatut peste Calafat incepand cu anul 2010, se afla la ora actuala in ILEGALITATE in ceea ce priveste procesul de calcul a mega facturilor livrate calafetenilor pentru apa consumata pe fiecare apartament in parte .
Majoritatea facturilor primite de calafetenii onesti care au apometrele fie verificate sau nu, dar sigilate , au in fiecare luna cel putin 7m cubi de apa pe un apartament cu 2/3 persoane ,la care prezumtivii penali mai adauga abuziv si fara nicio forma de calcul legala, inca cel putin 3-8 m cubi de apa, zice-se pierderile de la contuarul general de la subsolul blocului .
Furt de apa pana in apometru
Functionarii Companiei de Apa Oltenia niciodata nu au recunoscut ca au in sistem oameni dispusi la fraude in cardasie cu anumiti locatari invatati sa fure toata viata lor de pe unde se poate si evoca mereu public ca pierderile sunt datorate doar defectiunilor.
Intentionat, uita sa spuna ca la anumite controale efectuate cu locatari de buna credinta in anumite subsoluri nu au constat nicio picatura ca curgand de pe coloana de apa care duce catre apartamente, deci furaciunea era in alta parte.
Aceste pierderi, bagate ilegal pe facturile tuturor locatarilor, sunt cauzate in mare parte NU de defectiuni ci mai degraba de furtul de apa din anumite apartamente, in care unii proprietari, hoti de meserie, in cardasie cu lucratori ai Companiei de Apa si-au faut celebrele devieri tip ,,T'' sau ,,Y" pana in apometrele din baie , in schimbul unor sume de bani sau binecunoscuta sticla de rachiu.
Prin aceste metode frauduloase si multe asemenea,locatarii hoti, deviaza consumul de apa catre masina de spalat si wc si lasa la inregistrarea prin apometru doar chiuveta si dusul.
In acest fel ,,hotii de apa" fraudeaza minim 3 mc de apa pe luna pe care ii arunca automat in carca celorlalti vecini.
Alti neciopliti nu dau consumul corect sau nu raspund la usa cand se vine cu citirea apometrelor.
Pentru a va da seama de dimensiunea astronomica a mega-tepei trasa calafetenilor de C.A.O fata de care institutiile abilitate nu au niciun fel de reactie ,ziarul Adevarul de Calafat a facut un calcul aproximativ ,pentru cata apa poate consuma o familie formata din 2/3 persoane intr-o luna :

 In primul rand : 1 m cub de apa= 1000 litri de apa


1) O masina de spalat automata consuma la un ciclu de spalare intre 30-50 l de apa X 20 de cicluri de spalare/ luna= 600-1000 l de apa
2) Vasul de toaleta are 10 litri X 7 umpleri/ zi X 30 zile= 2100 litri/ luna
3) O spalare la dus consuma in medie 30 litri X 2/zi X 30 zile= 1800 litri/luna
4) Spalatul pe maini si dinti consuma in medie pe zi  40 litri X 30 zile=1200 litri/luna
5) Bucataria,spalatul vaselor consuma in medie pe zi 50litri/zi= 1500 litri/ luna
----------------------------------------------------------------------------
TOTAL ESTIMATIV  =  7 mc / luna consum / familie de oameni onesti 

Exista sute de facturi la Calafat cu peste 14 mc de apa/apartament cu 2-3 persoane, adica peste 14.000 litri de apa ,,consumati" intr-o luna , din care 7mc pe apometre + 7mc la redistribuire ???? ....acest lucru spune foarte mult despre nesimtirea si hotia practicata de Compania de Apa Oltenia la Calafat ???

Ce este de facut ?
1-In primul rand calafetenii nu au contracte de furnizare a apei cu Compania de Apa Oltenia dupa noua structura de functionare aprobata in anul 2010.
2-La Calafat nu exista Asociatii de Locatari si bine ca nu exista, fiindca altfel cei de la Compania de Apa ar fi avut cat de cat un cadru legal prin care sa actioneze asupra cetatenilor , constrangandu-i sa le plateasca nu doar apa ,,sfintita" pe care pretind ca ne-o livreaza din Dunare, ci si furaciunile la care in cele mai multe cazuri sunt partasi .
3-Cea mai buna, usoara si necostisitoare metoda de a le stopa abuzurile acestor ,,baieti destepti"  este actiunea individuala in instanta la Judecatoria Calafat sau la Parchet , pentru abuz in functie contra intereselor cetatenilor, fals si uz de fals, uzurparea metodelor metrologice omologate  e.t.c.
In acest fel ,daca este facuta minim o plangere pe bloc , acel imobil pana la clarificarea situatiei din instanta care dureaza minim 1 an, este protejat de actiunea abuziva de sistare a apei .
Actiunile se pot multiplica in acest fel pana cand Compania de Apa va pune pe facturile de apa ,doar strict consumul din apartamente si nu alte pierderi abuzive ,daca la subsolul blocului nu se constata defectiuni la reteaua de alimentare .

Compania de Apa ne va raspunde : Si cine plateste pierderile ?

NOTA: Ceea ce nu va spune Compania de Apa Oltenia iar calculele o demonstreaza clar, este faptul ca: PIERDERILE DE APA SUNT ACOPERITE ORICUM DE PRETUL EXORBITANT PE METRU CUB DE APA PRACTICAT LA CALAFAT, ORAS AFLAT LA 100 DE METRI DE SURSA DE APA, FLUVIUL DUNAREA !!!
AVEM CEL MAI MARE PRET NEJUSTIFICAT PE MC/APA !!!

2 comentarii: