restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

duminică, 25 august 2013

NEWS: Alergia la ambrozie, din nou in actualitate ! Partea de S-V a Romaniei cea mai afectata.

NU ESTE CEEA CE PARE A FI ...NU ESTE RACEALA DE VARA ,NU ESTE PNEUMONIE, ESTE EXCLUSIV ALERGIE LA PLANTA AMBROZIE care creste in partea de Vest a Romaniei , cu preponderenta in zona judetelor Arad, Timis , Mehedinti
Ambrozia-planta cu pericol biologic
Polenul acestei plante care se raspandeste foarte repede si usor , este responsabil pentru reactiile de rinita alergica semnalate la foarte multe persoane din Calafat si nu numai in aceasta perioada .
VEZI AICI PLANTA :



Ambrozia infloreste (perioada periculoasa pentru oamenii suferinzi de alergie) intre sfarsitul lui iulie si sfarsitul lui septembrie. O planta matura poate alibera pana la 8 miliarde de grauncioare de polen ~20 microni diamentru~ si pana la 30.000 de seminte care isi pastreaza calitatile germinative 40 de ani.
 In Romania pericolul dat de aceasta planta nu este luat in seama de autoritati, planta nu figureaza in in lista de plante in carantina si nici in lista plantelor cu pericol biologic, asa cum e in alte tari mai civilizate si mai informate. In Europa civilizata planta e combatuta mecanic, chimic din zonele agrare pentru ca s-a constientizat ca profilaxia este mai buna deca cheltuirea a milioane de euro pe medicamente pentru populatia afectata de acest tip de alergie.

SIMPTOME :

a) ochi iritati

b) stranut enervant

c) mancarimi in ochi , nas, cerul gurii

d) secretii nazale abundente si lacrimari


TRATAMENT :

a) pastile anti alergice Aerius sau Claritine asociate cu Paracetamol Sinus, in prima faza (o saptamana)

b)Singulair si Xyzal mult mai bune ca tratament in toata perioada de alergie cuprinsa intre sfarsitul lunii Iulie si Septembrie .

sau :

c ) Avamys -spray nazal

d) Allergodil -picaturi pentru ochi


La Calafat este posibil ca unii medici de familie ,sa va diagnosticheze cu superficialitate ca avand o banala raceala si sa va prescrie tratament in acest sens ...exista exemple de care stim ?!
In momentul in care ,,tratamentul de raceala" prescris  la Calafat s-a dovedit timp de o luna de zile neeficient , persoanele respective alarmate pe buna dreptate , au facut un consult si la Craiova, unde l-i s-a pus imediat diagnostic de Alergie la Ambrozie .


PS. Nu va panicati daca aveti simptomele enumerate mai sus in toata aceasta perioada care dureaza de regula pana la sfarsitul lunii septembrie,deoarece medicamentele destinate acestui tip de alergie,amelioreaza in mod simtitor starea de disconfort provocata.
Din datele publice pe care le avem, autoritatile locale din partea de S-V a  Romaniei (locul unde aceasta planta are cea mai mare raspandire) trateaza cu superficialitate aceasta problema , masurile de eradicare a acestei plante lipsind in totalitate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu