restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

miercuri, 14 august 2013

NEWS:Pretul imobiliarelor din Calafat, in crestere accentuata de la deschiderea podului peste Dunare. In vara lui 2014, analistii imobiliari prognozeaza apogeul acestui trend crescator.

Trendul Pietei imobiliare - Calafat 2013-2014
După ce in 2011 si 2012  prețurile cerute pentru apartamentele din Calafat s-au depreciat puternic, înregistrându-se o scădere de
20,4%, de la peste 370 euro la sub 300 euro pe metru pătrat la apartamentele finisate si partial utilate, incepand cu luna mai a acestui an odata cu apropierea inaugurarii podului peste Dunare, piata imobiliara din Calafat da semne din ce in ce mai clare de un reviriment puternic,ajungandu-se in prezent la peste 350 euro pe metru patrat/apartament la cheie, depasind indicele calculat la nivelul judetului Dolj si chiar al viitoarei regiuni Oltenia.
Acelasi trend accentuat de crestere se inregistreaza si in ceea ce priveste nivelul chiriilor cerute de proprietarii de imobile din Calafat ,aproape putem spune ca oferta de locuinte cu chirie este sub cerere, cautate fiind in special apartamentele la cheie la fel ca si in cazul achizitiei .
De remarcat este faptul ca la nivelul intregii tari ca de altfel si la Calafat, cumparatorii datorita pretului exagerat cerut de ,,meseriasi" pentru renovarea unui apartament nefinisat si neutilat,materialele de constructii extrem de scumpe ,plus cresterile din ce in ce mai mari la electrocasnice si mobila , se orienteaza catre locuintele la cheie, economisind astfel sume cuprinse intre 8.000-15.000 euro.
La ora actuala ,preturile sunt cuprinse intre:  - 16.000 - 24.000 euro/ apartament 2 camere, in functie de dotari si zona si 18.000 - 30.000 euro/ apartament 3 camere .
Interesant este că tendința de creștere accentuata a pretului imobilelor din Calafat, este dictata exclusiv de noul statut al Calafatului ,capatat odata cu deschidrea celui mai impunator pod peste Dunare ,,New Europe", statut care ii confera orasului si zonei in special o atractie din ce in ce mai vizibila catre investitori atat din domeniul industrial, al producerii energiei verzi cat si din cel turistic .
Ca o dovada in acest sens,surse au declarat pentru Adevarul de Calafat, ca la sfarsitul acestui an , halele de productie ale fostei societati comerciale Marcello Bene vor fi achizitionate de catre doi investitori straini, unul italian si unul francez, investitori care intentioneaza sa deschida o fabrica de incaltaminte si una de textile.
Asadar, anul 2013 se contureaza pentru Calafat ca fiind anul iesirii din recesiune imobiliara iar expertii agentiilor de profil din Craiova,prognozeaza o crestere pe metrul patrat, in contextul actual  in care a intrat Calafatul odata cu deschiderea podului peste Dunare , pana undeva la 420 euro la mijlocul anului 2014 .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu