restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

marți, 29 octombrie 2013

Cardurile de sănătate vor fi distribuite anul viitor

card de sanatate
Reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate au anunţat că abia în a doua jumătate a anului viitor cardurile naţionale de sănătate vor putea fi distribuite. Până în acest moment au fost tipărite două milioane de exemplare, câte 50.000 în fiecare zi. Între timp, Imprimeria Naţională va continua producţia cardurilor de sănătate pentru toţi cei 16 milioane de beneficiari.
Rolul cardului de sănătate este acela de a înlocui toate documentele justificative necesare până acum. Cardul naţional de sănătate va conţine informaţii medicale vitale, cum ar fi grupa de sânge şi RH-ul. Cardul are inscripţionate, la vedere, pe lângă nume şi prenume şi codul de identificare în sistemul de sănătate. În plus, va avea un cip pe care vor fi încărcate de medicul de familie şi alte informaţii esenţiale: CNP-ul, grupa sanguină, RH-ul, diagnostice medicale cu risc vital, boli cronice, dar şi datele de contact ale medicului. Documentul electronic va avea elemente de securitate speciale împotriva falsificării şi contrafacerii.
În afară de datele de identificare, cardurile de sănătate au scopul de a urmări cheltuirea fondurilor în sistemul de sănătate şi trebuie să cuprindă, aspecte care ţin de circuitul banilor. Printre acestea primirea unei reţete cu valoarea aferentă – însă nu şi medicamentele de pe reţetă – dacă pacientul este asigurat sau nu este asigurat şi care este fondul pe care îl are la dispoziţie.
preluare: cvlpress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu