restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

sâmbătă, 12 octombrie 2013

IMPORTANT: PRINCIPALELE REGULI PE CARE TREBUIE SA LE RESPECTAM IN CAZ DE SEISM PUTERNIC!

Reguli in caz de cutremur puternic
Momentele din timpul unui cutremur pot aduce panica si reactii nesabuite, care pot costa scump. Iata mai jos cateva sfaturi de urmat in caz de cutremur care v-ar putea ajuta sa preveniti eventualele daune.

Printre cele mai importante sfaturi oferite de specialisti, in afara mentinerii calmului, se numara si urmatoarele:

► Preveniti tendintele de a parasi locuinta deoarece durata redusa a fazei seismice initiale va face ca faza puternica a miscarii sa va surprinda pe scari, accidentandu-va.

► Daca va aflati in afara unei cladiri - ramaneti departe de aceasta, feriti-va de tencuieli, caramizi, cosuri, parapete, cornise, geamuri, care de obicei se pot prabusi in strada.
► Daca va aflati inauntru - ramaneti acolo, departe de ferestre care se pot sparge, stati inspre centrul cladirii, langa un perete structural rezistent.
> Pentru a mai diminua din panica din timpul cutremurului si dupa, procurati-va dinainte o lanterna pe care sa o aveti pe timpul noptii la indemana, de preferat intr-una din noptierele de la patul in care dormiti.
► Protejati-va sub o grinda, toc de usa solid, birou, masa sau banca din clasa suficient de rezistenta spre a va feri de caderea unor lampi, obiecte, mobile suprapuse, tencuieli ornamentale. Sprijiniti-va cu palmele de podea sau tineti-va cu mainile de piciorul mesei sau tocul usii spre a va asigura stabilitatea.
In lipsa unei astfel de posibilitati de a va mentine sub soc stabilitatea, va puteti proteja stand la podea langa un perete solid, pe genunchi si coate, cu fata in jos: cu palmele impreunate va veti proteja capul, iar cu antebratele pe lateral, fata.

► Nu fugiti pe usa, nu sariti pe fereastra, nu alergati pe scari, nu utilizati liftul, dar daca puteti deschideti usa spre a preveni blocarea acesteia, in vederea unei eventuale evacuari dupa teminarea miscarii seismice si verificarea starii scarilor si a zonei de la iesire. Evitati aglomeratia.

► Nu alergati in strada sau pe strada, deplasati-va calm spre un loc deschis si sigur, feriti-va de versanti de unde pot cadea roci sau unde pot avea loc alunecari de teren.
► Daca seismul va surprinde in autoturism, opriti-va cat puteti de repede intr-un loc deschis, evitand cladirile prea apropiate de strada, dincolo de poduri, pasaje, linii electrice aeriene si stati inauntru. Feriti-va de firele de curent. electric cazute.
► Daca sunteti intr-un mijloc de transport in comun sau in tren, stati pe locul dumneavoastra. pana se termina miscarea seismica. Conducatorul trebuie sa opreasca si sa deschida usi1e, dar nu este indicat sa va imbulziti la coborare sau sa spargeti ferestrele. In metrou pastrati-va calmul si ascultati recomandarile personalului trenului, daca acesta s-a oprit intre statii in tunel, fara a parasi vagoanele.
► Daca va aflati intr-un loc public cu aglomerari de persoane (teatru, cinematograf, biserici, stadion, sali de sedinte) nu alergati catre iesire, imbulzeala produce mai multe victime decat cutremurul. Stati calm si linistiti-va vecinii de pe rand.
Cititi in documentul atasat tot ceea ce trebuie sa faceti pentru a reduce pe cat posibil efectele devastatoare pe care le poate avea un cutremur.http://image.stirileprotv.ro/media/document/60280117.pdf
sursa: PROtv

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu