restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

luni, 7 octombrie 2013

Victor Ponta: Politia Rutiera si inspectoratele scolare nu vor trece in subordinea autoritatilor locale, decat peste ,,niste ani ".

Victor Ponta
Politia rutiera si inspectoratele scolare nu vor trece in subordinea autoritatilor locale, urmand sa fie coordonate la nivel central, in cadrul procesului de descentralizare care va fi promovat in perioada urmatoare, a anuntat luni primul ministrul Victor Ponta, dupa o sedinta a conducerii USL.
Primul ministru a precizat ca "evolutia normala" va presupune si trecerea politiei rutiere in subordinea autoritatilor locale, lucru care se va intampla in viitor, dar va presupune "niste ani".

"Avem sanctiuni foarte dure (in noul Cod Rutier, n.r.) si trebuie sa ne asiguram ca nu vor exista abuzuri (...) am risca sa dam niste puteri foarte mari unei politii rutiere aflate in reorganizare", a subliniat el.

De asemenea, nici inspectoratele scolare nu vor trece in subordinea autoritatilor locale: "Educatia nationala este politica nationala care trebuie sa ramana in responsabilitatea sistemului central", a explicat Ponta.

Marti va avea o noua reuniune a USL in care se va stabili care dintre structurile actuale ale ministerelor trec in subordinea autoritatilor locale, a continuat seful PSD, vorbind despre "directiile agricole, de sanatate, de tineret, cultura, porturile la Dunare".

"Aceasta trecere se va face cu oameni si cu bugetul care era la ministere", a precizat Victor Ponta.
sursa: HotNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu