restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

joi, 3 octombrie 2013

Presedintele PSD Dolj, Claudiu Manda: “Oamenii nu şi-au pierdut răbdarea cu noi”

Claudiu Manda-Presedinte PSD Dolj
Politic /La mai bine de cinci luni de când a preluat şefia organizaţiei doljene a Partidului Social Democrat, deputatul craiovean Claudiu Manda a acceptat să vorbească deschis despre ceea ce se întâmplă în sânul filialei de la Dolj. Într-un interviu ce poate fi urmărit integral în Secţiunea Video pe site-ul www.lupamea.ro, Manda explică ce a reuşit să facă în acest timp în sânul organizaţiei dar şi cum funcţionează Uniunea Social Liberală la nivelul judeţului Dolj. 
 Preşedintele PSD Dolj, Claudiu Manda, şi-a intensificat, în ultima perioadă, vizitele în organizaţiile din teritoriu şi şi-a trasat primele obiective ale mandatului său “chiar la faţa locului”. Lasă în urmă trecutul şi acordă o importanţă deosebită asupra modului în care electoratul percepe activitatea membrilor PSD. “Despre ce trebuia făcut nu vreau să dezvolt, până la urmă dacă au fost făcute lucruri bune sau rele înainte de a fi preşedinte eu, eram preşedinte executiv, a doua funcţie în partid, motiv pentru care îmi asum şi eu şi bunele şi relele alături de fostul preşedinte şi de echipa de atunci. Ce a fost a fost. Şi acum şi atunci spun că mai sunt lucruri de făcut, insistăm foarte mult pe componenta aceasta de organizare, pentru că încă mai avem un pic de treabă aici dar sigur că avem destul de multe lucruri de făcut. Până la urmă suntem într-o situaţie în care suntem un partid politic, conduc cel mai mare partid politic din judeţul Dolj, şi pretenţiile sunt foarte mari, atât ale organizaţiei naţionale de la noi, dar mai degrabă ale mele de la echipă şi de la organizaţie. Politica se face pe voturi, singurul criteriu de evaluare al performanţei noastre este legat de voturi şi ne propunem să avem un scor bun la alegerile care urmează, la toate alegerile care vin dar, bineînţeles important este primul meci şi ne organizăm pentru acesta”, susţine Claudiu Manda.


“Lucrurile nu se pot schimba peste noapte”
Misiunea grea a membrilor PSD Dolj dar şi a preşedintelui Claudiu Manda este aceea de a convinge doljenii că Guvernul Ponta are nevoie de timp pentru a-şi pune în aplicare întreg programul de guvernare dar şi pentru ca cetăţeanul să resimtă efectele acestuia. “E clar că această majoritate de 70 la sută în Parlament, de vreo 50 -60 % în voturi absolute exprimate a însemnat pentru noi o foarte mare speranţă pusă în noi şi reprezintă o mare obligaţie pentru noi faţă de cei care ne-au votat şi ne-au trimis acolo. Este o responsabilitate a USL, a majorităţii din Parlament şi a Guvernului. Suntem în situaţia în care oamenii nu şi-au pierdut răbdarea cu noi şi lucrul acesta nu poate decât să ne bucure. Avem totuşi speranţa că reuşim să le şi explicăm. E clar că toată lumea îşi doreşte ca lucrurile să meargă şi mai bine, toţi oamenii îşi doresc ca pe plan personal să simtă efectele unei guvernări în favoarea lor, în favoarea românilor până la urmă. Numai că lucrurile nu se pot schimba peste noapte, până la urmă avem acelaşi buget de venituri şi cheltuieli, aceiaşi economie. Nu e ceva de genul s-a schimbat guvernarea şi gata au apărut nu ştiu câte fabrici şi s-au creat nu ştiu câte sute de mii de locuri de muncă. Toate lucrurile acestea vin gradual. Sigur că noi spunem lucruri întâmplate, fapte ale guvernului care nu se văd imediat”, a explicat deputatul doljean.

“Nu există falii”
Preşedintele Claudiu Manda a subliniat şi faptul că gurile rele au scos pe bursa zvonurilor tot feluri de informaţii cu privire la luptele interne din interiorul organizaţiei. Însă, vorbele spuse de unul sau altul nu au nicio legătură cu adevărata stare de fapt din sânul filialei PSD Dolj. “Trăim în această piaţă în care contează şi zvonurile şi am auzit şi despre mine, legată de persoana mea, nici măcar nu mă deranjează căci până la urmă când devii persoană publică îţi asumi această chestiune. De exemplu, se spun lucruri pe care le poţi demonta sau demonstra îmediat. Am auzit că am declarat într-o comună nu ştiu ce dar eu eram la Bucureşti în acel moment, chiar într-o emisiune tv. Nu avem conflicte. Sigur că suntem un partid în care avem păreri diferite, până la urmă de aceea există regula aceasta a democraţiei. Le luăm, le ascultăm, le discutăm, fiecare coleg are libertatea şi dreptul să spune ce gândeşte. Ne vedem mult mai des decât perioadele anterioare în şedinţele de Birou Permanent sau în şedinţele statutare, însă nu doar Statutul mă determină să avem întâlniri ci această situaţie în care ne vedem, discutăm şi analizăm şi luăm o decizie bună, rea, ne-o asumăm, mergem înainte. Vă spun că şi la Bucureşti percepţia este una favorabilă nouă şi aşteptările sunt foarte mari de la noi. Nu avem divergenţe. Pot să mai fie o persoană – două. Sigur, peste tot e aşa dar nu există falii, nu există curent de opinie, nu există grupuri construite gen <<ai lui cutare>>, gaşca sau echipa nu ştiu cui. Nu. Construim. Mergem înainte”, a mai explicat preşedintele PSD Dolj, Claudiu Manda.


Tinerii şi femeile, un punct forte
După preluarea conducerii organizaţiei PSD Dolj, Claudiu Manda a decis să reactiveze membrii de partid, în special tinerii dar şi doamnele şi domnişoarele care fac parte din organizaţiile de femei. În această perioadă, în organizaţiile locale au loc alegeri pentru desemnarea noilor conduceri. În timpul vizitelor sale în judeţ, Claudiu Manda a descoperit că lucrurile se pot mişca într-o direcţie bună pentru că social-democraţii doleni au foarte mult potenţial încă neexploatat. “Sunt foarte mulţumit cum s-au mişcat lucrurile în această perioadă, inclusiv în comparaţie cu perioadele anterioare. Cred că şi aici ar trebui să le dăm mai multă încredere pentru că am văzut că au foarte mult potenţial. Chiar sunt lucruri care se întâmplă, îi văd că sunt foarte dinamici şi că sunt la fel de preocupaţi ca şi mine ca lucrurile să meargă bine, ca organizaţia să meargă înainte, să rezolvăm o parte din problemele pe care le-am preluat, le-am asumat, le-am şi rezolvat o parte dintre ele şi să putem să fim acolo unde cred că Doljul îşi merită locul”, a mai spus preşedintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda.
Preluare de pe site-ul www.lupamea.ro
Pe site-ul http://www.lupamea.ro/ puteţi urmări, la secţiunea video declaraţiile integrale ale deputatului Claudiu Manda, preşedintele organizaţiei PSD Dolj.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu