restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

joi, 5 iunie 2014

Cum a trecut Craiova de la lăutar la regal

Uşor, uşor craioveanul începe să se înveţe cu schimbările care au loc în ultimul timp în municipiu. Trecerea de la penibil la sublim, şi de la lăutar la regal a fost oarecum bruscă, şi până în vara anului 2012 total neaşteptată.
Un anunţ al primarului Olguţa Vasilescu, la prima ediţie a Festivalului “Mihai Viteazul”, că vom candida la titlu de Capitală Culturală Europeană în 2021 a dat lumea multora peste cap.
Mulţi au spus că este sinucidere curată, alţii că nu avem nici o şansă, câţiva inimoşi au salutat de la început acest proiect, iar presa aproape toată s-a alăturat.
Ce a urmat, am trait cu toţii. Filarmonica în cartierele craiovene, Ansamblu Maria Tănase la fel, spectacole peste spectacole, proiecte după proiecte, investiţii în lăcaşele de cultură, Festivalul Internaţional Shakespeare minunat şi Carmina Burana între regal şi sublim.
Am spus-o şi cu alte ocazii şi o să o mai spun: Craiova a trecut la alt nivel. S-a văzut şi la Şedinţa Solemnă a Consiliului Local Craiova.
Mergem înainte cu cele mai mari şanse la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021. Va fi din ce în ce mai greu pentru că singuri am ridicat ştacheta. Dar de bine, de rău, e bine şi “bucuroşi le-om duce toate”.
sursa:ponturidespre...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu