restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

duminică, 15 iunie 2014

România, ţara copiilor săraci. Sute de mii de copii, condamnaţi la înfometare, mizerie şi analfabetism.Nici la Calafat situatia nu este deloc roz.

Copiii strazii la Calafat
Un studiu al Organizaţiei Salvaţi Copiii arată că generaţii întregi de tineri trăiesc pe străzi, sunt bolnavi,
bătuţi şi batjocoriţi. Ţara noastră este în topul ruşinos al Europei cu cei mai mulţi copii expuşi sărăciei.

Sute de mii de copii sunt condamnaţi la înfometare, mizerie, analfabetism. În cel mai nefericit caz, aceşti copii şi tineri ajung în stradă. În cel mai fericit caz, sunt ajutaţi de ONG-uri sau direcţii de asistenţă socială.

Numai la nivelul Capitalei, sunt 1.100 de copii săraci care îşi petrec timpul cerşind, adunând gunoaie, muncesc cu ziua sau fură.
Nici Calafatul nu sta prea bine la acest capitol, lipsa locurilor de munca si neimplicarea factorilor de decizie in rezolvarea cat de cat a acestei probleme grave, a dus la un exod extrem de pronuntat al parintilor peste hotare,astfel situatia in multe cazuri vis-a-vis de starea sociala a copiilor s-a deteriorat considerabil.
Din pacate,  acesti copii loviti crunt de soarta ,la Calafat au o singura posibilitate de a supravietui...cersitul in strada.
In fiecare zi ii vedem in fata magazinelor cu mana intinsa si cu o privire atat de patrunzatoare incat nu te pot lasa insensibil la drama lor, o drama la care societatea in care incercam zice-se sa ,,traim" cu totii, isi aduce cel mai mare si nedorit ,,aport".
Nu este corect, nu este omenesc, nu este permis ca urbea si autoritatile locale sa nu-si monitorizeze in permanenta aceste cazuri sociale si sa nu ia masuri necesare de atenuare a acestei probleme, mai ales cand este vorba de copii.

 Organizaţia Salvaţi Copiii avertizează că dacă nimeni nu ia măsuri, România va rămâne ţara copiilor abandonaţi pe stradă. Soluţia lor este să se deschidă Centre în care aceşti copii şi tineri să fie ajutaţi şi educaţi...dar cine sa auda???... iti mai trebuie si suflet, fiindca bani sunt arhi suficienti pentru a stopa acest fenomen.
Din fondurile alocate pentru acest flagel al saraciei se fura ca in codru !
Apar vile dupa vile, masini de lux de ultima generatie , care dealtfel dintr-un salariu de bugetar nu ti le-ai permite nici daca ai trai 3 vieti...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu