restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

sâmbătă, 2 martie 2013

Spitalul din Calafat manageriat catre performanta si calitate . Mai avem si oameni competenti la Calafat ...din fericire ?!

Spitalul Municipal Calafat
Spitalul din Calafat a terminat anul pe profit


 Campania GdS de informare a persoanelor asigurate din Oltenia în privinţa drepturilor pe care le au pe timpul şederii în spital continuă .
Un alt spital din Dolj care s-a alăturat  fără probleme campaniei GdS, Spitalul Municipal Calafat, are o adresabilitate mai mare, 76.000 de locuitori, şi un număr mai mare de internări pe an contractat cu CAS, în jur de 11.000. „Exceptând cazurile de neurochirurgie, de chirurgie cardiovasculară, care sunt trimise la Craiova, restul sunt rezolvate pe plan local. Adresabilitatea este mai mare decât contractul cu Casa, dar încercăm să facem mai mult prin compartimentul de primiri urgenţe. Există şi altă modalitate de a asigura starea de sănătate a pacienţilor, prin această internare de zi. Se ţine pacientul sub observaţie 24 de ore, dacă se simte bine pleacă acasă, dacă nu, îl internăm, chiar dacă depăşim limita contractată“, spune dr. Mihai Litră, purtătorul de cuvânt al spitalului.
La CPU Calafat se prezintă zilnic, în medie, 60 de pacienţi, 20-30 pe cele două linii de gardă (chirurgie şi interne), cei mai mulţi venind în weekend. „Au învăţat să evite medicul de familie. Ştiu că vin la spital, unde este medic de gardă, asistenţă medicală nonstop, ştiu că pot eluda şi asigurarea, iar cei care vin trebuie rezolvaţi“, susţine Mihai Litră, de profesie medic chirurg. Cu toate acestea, spitalul a terminat anul fără datorii, chiar cu un profit de aproximativ 500.000 de lei. „Asta este de apreciat, pentru că au existat tot timpul medicamente, hrană pentru bolnavi, căldură“, spune dr. Mihai Litră. Unitatea medicală din Calafat se mândreşte şi cu aparatura din dotare (două ecografe, două aparate roentgen la imagistică), cu cea din sălile de operaţie, cu faptul că la laborator se pot face toate analizele, „mai puţin cele de imunologie, pentru că specificul spitalului este limitat“, şi cu un indice de complexitate a cazurilor rezolvate (ICM) de 0,88. „La chirurgie, facem tot felul de operaţii. Dacă am intrat pentru o ocluzie şi am găsit un neoplasm de colon, facem imediat hemicolectomie, afirmă doctor Mihai Litră.
Spitalul nu dispune încă de aparatură pentru chirurgia laparoscopică, acesta fiind însă unul dintre obiectivele conducerii în 2013. „Este un mare impediment pentru noi faptul că am pierdut ocazia de a avea un laparoscop. Personalul se pregătise pentru aşa ceva, avusesem o promisiune, dar nu s-a materializat. Dotarea sălii de operaţie cu aparatură laparoscopică este unul dintre obiective în acest an“, a precizat medicul chirurg Mihai Litră.
Spitalul Municipal Calafat este manageriat de dr. Voinea Stelian .


preluare GdS

5 comentarii:

  1. De ce il injura viitorul raspopit rudareanu pe Voinea pe unde il prinde? Ce s-a intamplat intre ei?

    RăspundețiȘtergere
  2. batjocura de spital, trei sferturi din personal ar trebui evaluat din punct de vedere profesional iar un sfert se fie dati afara pentru incompetenta

    RăspundețiȘtergere
  3. Ca orice institutie are si spitalu gunoaiele lui dar per ansamblu activitatea de director a lui Stelica este una foarte buna iar in ceea ce priveste diversi mitici neinsemnati din oras care il injura pe doctor sa dea dzeu sa aiba nevoie de el noaptea la o urgenta si Stelica sa le spuna ,,mars sa va opereze padurarul cel care va pune prin gartoiu sa ma injurati"
    La un muncipiu mi se pare chiar putin ca doar o institutie sa fie remarcata inseamna ca restul sunt la pamant ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  5. mugurele lingeo pe nevastata in cur daca tot te iei de toti

    RăspundețiȘtergere