restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

duminică, 15 septembrie 2013

Alergia la ambrozie si celelalte rinite alergice tratate cel mai bine cu spray-ul minune AVAMYS ! Atentie : celelalte medicamente sunt ,,apa de ploaie" !

AVAMYS-spray-ul minune contra rinitelor alergice
Comisia Europeană a aprobat in anul 2008 punerea pe piaţă, în toate ţările membre UE, a unui spray nazal minune, administrat o dată pe zi în tratamentul simptomelor rinitei alergice, afecţiune de care suferă aproape 20 % dintre locuitorii continentului.
În Europa, boala afectează între 17 şi 28 % din populaţie, adică un sfert dintre europeni au această maladie.
În România, între 20 şi 24 % din populaţie suferă de rinită alergică, dar diagnosticul este pus la mai puţin de 4-6 %, iar doar 1 % dintre medici ştiu să trateze corect această afecţiune, situaţie similară şi în alte ţări europene.
Spray-ul minune AVAMYS este primul medicament din clasa corticosteroizilor intranazali care a dovedit ameliorarea semnificativă a simptomelor nazale, precum şi a celor oculare asociate rinitei alergice, in special a rinitei alergice provocate de planta Ambrozie care se manifesta cu precadere in lunile august-septembrie.
Pretul unui flacon Avamys este de 53 ron iar perioada de valabilitate 2 luni,de la momentul primei utilizari.
GlaxoSmithKline a anuntat in 2008 autorizarea de catre Comisia Europeana pentru punerea pe piata a spray-ului nazal Avamys ™ in toate cele 27 de tari membre ale Uniunii Europene. Avamys (fluticazona furoat), administrat o data pe zi este indicat in tratamentul simptomelor rinitei alergice la adulti, adolescenti (cu varste incepand de la 12 ani) si copii (intre 6 si 11 ani).
“Avamys este un tratament eficient pentru cele 60 de milioane de europeni, ale caror vieti si slujbe pot fi in mare masura compromise de simptomele rinitei alergice,” a afirmat Prof. Wytske Fokkens, Presedintele Departamentului O.R.L. din cadrul Centrului Medical Academic din Amsterdam si investigator principal in cadrul studiului clinic european de faza III cu Avamys. “In cadrul studiilor clinice, Avamys a dovedit o ameliorare constanta si sustinuta a simptomelor nazale si oculare asociate rinitei alergice sezoniere. Aceste simptome afecteaza pana la 70% dintre persoanele care sufera de rinita alergica. In contextul unei afectiuni pentru care tratamentele actuale ofera inca un grad scazut de multumire, ducand la schimbarea frecventa a medicatiei, Avamys se poate dovedi o aparitie binevenita pentru pacientii afectati.”
Aceasta aprobare la nivel european a fost obtinuta ca urmare a Opiniei Pozitive acordata de Agentia Europeana a Medicamentelor . Printre informatiile prezentate autoritatilor europene s-au numarat rezultatele a cinci studii clinice de faza III, randomizate, dublu-orb, controlate placebo, efectuate pe 1829 de pacienti cu varste incepand de la 12 ani, afectati de rinita alergica sezoniera si perena.
Studiile de faza III au aratat ca Avamys, un steroid nou cu afinitate crescuta pentru receptorii specifici, are o eficienta superioara fata de placebo in tratarea simptomelor nazale generale de tip alergic, printre care se numara congestia, stranutul, mancarimile si secretia nazala la adultii si copiii care sufera de alergii sezoniere sau perene. [1], [2], [3],[4]
In plus, Avamys este primul spray pe baza de corticosteroizi intranazali care a dovedit o eficienta constanta in ameliorarea simptomelor oculare asociate alergiei, cum ar fi inrosirea, lacrimarea, mancarimile si senzatia de arsura la nivelul ochilor la pacientii adulti si adolescenti cu alergie sezoniera.[5]
Avamys: Un flacon nou si usor de folosit
Dispozitivul de administrare al Avamys a fost creat si perfectionat pornind de la nevoile pacientilor, ca raspuns la neajunsurile spray-urilor nazale actuale, identificate de catre pacienti si medici. [6] ,[7] Dispozitivul de administrare avansat, cu un design ergonomic al Avamys are un buton care se actioneaza din lateral, pentru a fi mai usor de folosit, fie de catre pacienti, fie de catre cei in grija carora se afla acestia. Noul dispozitiv elibereaza o cantitate mica de substanta sub forma de ceata fina, inodora, ceea ce inseamna ca pacientii nu percep un gust amar dupa administrare si nici senzatia de picurare pe gat in jos. Dispozitivul are un varf aplicator de mici dimensiuni, creat pentru a oferi un plus de confort si pentru a putea fi introdus mai usor in nas, si o ferastra-indicator de nivel, care permite pacientilor sa vada cata substanta medicamentoasa a mai ramas in flacon.
Studiile arata ca pacientii care sufera de rinita alergica considera usurinta folosirii ca fiind cea mai importanta caracteristica a spray-urilor nazale care se elibereaza pe baza de prescriptie medicala.* Prin urmare, reprezentantii GlaxoSmithKline au fost incantati in luna iunie cand modernul design al spray-ului nazal Avamys™ (fluticazona furoat), o noua generatie a medicatiei pentru rinita alergica, a fost ales printre castigatorii prestigiosului premiu international pentru Excelenta in Design Medical (Medical Design Excellence Awards - MDEA).
Avamys: imbunatatirea calitatii vietii
Simptomele cauzate de rinita alergica pot avea un impact semnificativ asupra calitatii vietii unui pacient, ceea ce presupune afectarea activitatilor cotidiene si probleme cu somnul. [8] in cadrul unui studiu, pacientii adulti si adolescenti afectati de rinita alergica sezoniera si tratati cu Avamys au raportat ameliorari semnificative din punct de vedere statistic si clinic ale scorului general al calitatii vietii (QoL – en. Quality of Life), in comparatie cu placebo. In masurarea QoL au fost luate in considerare: impactul tratamentului rinitei asupra activitatilor, somnului, al simptomelor non-nazale si non-oculare, al problemelor practice, al simptomelor nazale, oculare si al aspectelor emotionale. [1] ,[8]
Avamys: Profil de siguranta si tolerabilitate favorabil
Pacientii care au luat Avamys in cadrul studiilor clinice au raportat reactii adverse cu o frecventa asemanatoare cu a celor tratati cu placebo. Printre reactiile adverse obisnuite s-au numarat durerile de cap, sangerarile si disconfortul nazal, observate cam in aceeasi proportie in care au fost raportate in cazul altor steroizi intranazali. [1], [3]
Doza initiala recomandata este de 110 µg (doua pulverizari in fiecare nara) o data pe zi la pacientii cu varste incepand de la 12 ani. Dupa ce s-a obtinut un control asupra simptomelor, doza poate fi redusa la 55 µg (cate o pulverizare in fiecare nara o data pe zi). Doza initiala recomandata este de 55 µg (cate o pulverizare in fiecare nara) o data pe zi pentru copiii de la sase la unsprezece ani. Copiilor care nu raspund in mod adecvat la doza de 55 µg li se pot administra 110 µg o data pe zi. Dupa obtinerea controlului asupra simptomelor, doza poate fi redusa la 55 µg o data pe zi.
Avamys™ a primit pentru prima oara aprobarea de folosire in Statele Unite din partea FDA in aprilie 2007, sub denumirea comerciala de Veramyst™.
***
Despre rinita alergica
Rinita alergica este o reactie inflamatorie a mucoasei nazale la alergeni precum polenul, acarienii, scuamele animalelor sau sporii de mucegai. In cateva minute de expunere la un alergen, celulele raspunsului imun elibereaza substante chimice precum histamina si leukotrienele, care produc inflamatie si pot provoca simptome precum congestia nazala, stranutul si secretia sau mancarimile la nivelul nasului. Rinita alergica sezoniera, cunoscuta si sub denumirea de ”febra fanului”, este declansata de polen, apare in anumite sezoane si dureaza de la cateva saptamani pana la cateva luni. Rinita alergica perena, declansata de acarieni, scuamele animalelor si mucegai, se manifesta pe tot parcursul anului.
Despre GlaxoSmithKline
GlaxoSmithKline este una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, al carei portofoliu are la baza o substantiala activitate de cercetare. GlaxoSmithKline se dedica imbunatatirii calitatii vietii umane, ajutand oamenii sa realizeze mai multe, sa se simta mai bine si sa traiasca mai mult.

10 comentarii:

 1. Buna ziua!
  Sunt incantata extraordinar de mult pentru aceasta sugestie pe care am mai auzit-o si la facultate la Timisoara de la un alergolog si pe care o voi urma fiindca am discutat cu persoane care au scapat total de simptomele provocate de alergia sezoniera la ambrozie care bantuie toata zona de sud-vest cu acest spray.
  Pot sa va spun ca am incercat cu Claritine ,Olynt si alte asemenea prostii si nu am simtit nicio ameliorare,chiar nici una.
  Raman la ideea ca pretul intotdeauna spune foarte mult despre un produs.
  Recomand si eu la fel ca dvs. ca cei care sufera de alergii sezoniere sa nu mai dea banii pe prostii precum Claritine si alte asemenea carora li se face publicitate agresiva la televizor.
  Voi reveni cu un nou mesaj dupa ce voi folosi Avamys doua, trei zile dar sunt sigura ca nu e nimeni tampit sa il laude daca nu ar fi eficient.
  Nu stiu daca la Calafat se gaseste dar il voi lua de la Timisoara fiindca am auzit ca beneficiaza si de un card de reducere

  RăspundețiȘtergere
 2. Da este adevarat e bun produsul eu il folosesc in alta tara dar a trebuit sa probez mai multe produse pana am gasit unul care sa funccioneze(alergia mea este mai.puternica am inceput tratament cu vaccin lunar)

  RăspundețiȘtergere
 3. Singurul ziar din România care scrieți despre un sfat cu adevărat foarte bun.Cum v-o fi lăsat necenzurat ??

  RăspundețiȘtergere
 4. Singurul ziar din România care scrieți despre un sfat cu adevărat foarte bun.Cum v-o fi lăsat necenzurat ??

  RăspundețiȘtergere
 5. buna ziua, chiar are efect sprayul asta ?

  RăspundețiȘtergere
 6. Super bun sunt alergica la ambrozia

  RăspundețiȘtergere
 7. Cat timp se poate folosi acest spray?

  RăspundețiȘtergere
 8. Cat timp se foloseste sprayul?

  RăspundețiȘtergere