restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

luni, 2 decembrie 2013

Iarta-ne Romania !

Azi, 2 Decembrie 2013 , ziarul on-line Adevarul de Calafat implineste 3 ani de la infiintare !
Redactia multumeste din suflet tuturor cititorilor care in mod regulat si-au facut timp sa acceseze acest ziar si sa il transforme intr-un reper al informarii din acest colt de tara si nu numai !
Mai jos va oferim primul articol scris in 2 Decembrie 2010 cu un mic refresh, ale carui idei principale ,din pacate , sunt valabile si azi :

,,In tara aceasta unde unii traiesc cu impresia ca revolutia din `89 a fost o mare ,,duda" pentru noi ca popor,tot mai des aud semeni mirandu-se de faptul ca celebrele conserve romanesti si in general produsele Made in Romania, atatea cate mai exista pe rafturile supermarketurilor , sunt ignorate de romani .
Oare de ce ?
Fugim de sanatate ,ne plac cumva invelisurile mai sclipicioase si mai frumos colorate ale produselor venite din strainatate, ne plac otravurile ascunse sub denumirea de E-uri ,vrem cumva ca prin aceasta atitudine anti Romania sa parem mai ,,a la occident" ?
Ne gasim intr-o situatie mai mult decat penibila ,pot spune nociva si actionam ca atare in loc sa respingem cu vehementa toata mancarea de laborator a strainilor pe care cu buna stiinta ne-o vand in bataie de joc ...calitate mult mai proasta ca cea facuta pentru ei si compusi toxici peste limita normala.
Cand vad atatea reclame tv la produsele straine care indubitabil inglobeaza moartea pentru noi si cel mai grav pentru copiii nostri ma gandesc ca Teoria Conspiratiei in ceea ce priveste imputinarea numarului oamenilor de pe planeta prin politica alimentara ,razboaiele nemaireprezentand o solutie, chiar este reala.
Intrebarea este :
De ce cumparam impotriva noastra si a Romaniei ?
De ce am uitat gustul cu adevarat natural si-l acceptam pe cel indus prin E-uri ?
Iarta-ne Romania, pentru ca gandim si actionam ca niste bieti drogati cand mergem la cumparaturi ?!
Iarta-ne Romania , ca le-am permis prin atitudinea noastra de incultura alimentara si lipsa de nationalism, marilor consortii internationale sa-ti falimenteze economia, prin vanzarea ,,mortii" la raft !?!
Iarta-ne ca le-am permis sa-ti inchida marile fabrici de conserve care produceau natural tot, absolut tot...produceau sanatate ?!
Iarta-ne ca te umilim in fiecare clipa si de multe ori, declaram cu inconstienta ,,Ne-am saturat de Romania!"
Iarta-ne ,Romania ca nu am stiut sa ne bucuram de darnicia pamantului tau si te-am indurerat prin slugarnicie , lacomie si tradare ?!
Cine uraste Romania, tara unde D-zeu a adunat toate bogatiile la un loc , cine vorbeste de rau acest popor in fata strainilor si cine actioneaza impotriva lui ...este un mare gunoi !


Iarta-ne Romania, incepem sa ne trezim ..."

Redactia A.C

Un comentariu: