restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

sâmbătă, 7 decembrie 2013

Ion Prioteasa,presedintele CJ Dolj in cadrul IPS: ,,Judeţul Dolj a atras investiţii de 800 de milioane de euro"

Ion Prioteasa -Presedinte CJ Dolj
Oameni politici, miniştrii, primari şi parlamentari, s-au reunit ieri în aula Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Craiova, pentru a participa la Conferinţa Regională „Cum funcţionează capitalismul de dependenţă? Probleme vs Oportunităţi pentru dezvoltarea economică şi socială în Oltenia”. Evenimentul a fost organizat de Institutul pentru Progres Social (IPS) cu sprijinul Friedrich Ebert Stiftung.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a vorbit in cadrul Conferintei IPS, atât despre problemele cetăţenilor din regiunea Oltenia, precum şi despre proiectele “care ne fac cunoscuţi pe harta economică a lumii”. „Ne-am lăudat de-a lungul timpului cu forţa de muncă calificată, dar suntem în continuare pe un loc unu în ceea ce priveşte şomajul. Mă jenez să vorbesc de fiecare dată despre faptul că suntem într-o regiune săracă. Ne propuneam să ne alăturăm poate nu regiunilor dezvoltate din Europa, şi poate mai repede faţă de cele din România. Sunt preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj din anul 2004 şi pot să spun că acum avem investiţii mari, ne uităm la ce poate să fie şi ce putem să facem pentru cetăţeni pentru a-i aduce mai aproape de binefacerile civilizaţiei. Judeţul Dolj a atras investiţii de 800 de milioane de euro, acestea pot să schimbe faţa judeţului. Mă uit la drumuri care se reabilitează, altele care vor intra în reabilitare anul viitor. Drumurile principale şi cadoul primit, adică autostrada Craiova – Piteşti, legătura care se va face cu cealaltă autostradă.
Podul Calafat – Vidin, ne ridică ca şi judeţ. Avem mari aşteptări de la proiectul financiar 2014-2020, de la strategia pentru Dunăre. Ne-am luat o greutate imensă de a investi în sănătate, cred că până la sfârşitul anului 2014 vom investi 24 de milioane de euro, vom face secţii noi, pe altele le vom extinde, sunt lucruri de care are nevoie Spitalul Judeţean. Este nevoie de un spital nou, dincolo de aceste lucruri sunt tentat să vă spun că sunt lucruri care ne fac cunoscuţi pe harta economică a lumii, firme mari care s-au aşezat aici, altele care au fost atrase şi care investesc milioane de euro. Roadele nu se vor culege imediat, ci peste ani de zile”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu