restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

sâmbătă, 7 decembrie 2013

Mircea Geoana sustine un mega-proiect :Craiova – Capitală Culturală Europeană in 2021 şi Oltenia- zonă de dezvoltare economică

Mircea Geoana-Presedintele IPS
Oameni politici, miniştrii, primari şi parlamentari, s-au reunit ieri în aula Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Craiova, pentru a participa la Conferinţa Regională „Cum funcţionează capitalismul de dependenţă? Probleme vs Oportunităţi pentru dezvoltarea economică şi socială în Oltenia”. Evenimentul a fost organizat de Institutul pentru Progres Social (IPS) cu sprijinul Friedrich Ebert Stiftung şi se află deja la cea de-a doua întâlnire regională, prima având loc la Timişoara.

“Fiecare regiune trebuie să îşi ia destinul în propriile mâini”

În calitate de preşedinte al IPS, Mircea Geoană a fost şi cel care a deschis lucrările conferinţei. „Purtăm azi o nouă discuţie regională după cea de la Timişoara, pregătim una şi la Iaşi. Avem invitaţi oameni politici, economişti, persoane din administraţia locală. Îi mulţumesc gazdei noastre, Lia Olguţa Vasilescu, care face treabă în Craiova noastră, cea mai influentă primăriţă. Vreau să fac o încurajarea pentru noi toţi, aşa cum Olguşa Vasilescu a început această luptă pentru titlul de capitală culturală. Cred că între Craiova şi acest titlu este o legătură puternică, cred că este o legătură intrinsecă între cultură şi economie, mă refer la toată zona Olteniei. Cred că fiecare judeţ are ceva frumos de oferit, dacă vom face o echipă între toţi cei care susţin Craiova pentru a demara un dublu proiect Craiova – capitală culturală europeană şi Oltenia- zonă de dezvoltare economică. Fiecare regiune trebuie să îşi ia destinul în propriile mâini şi să meargă mai departe”, a spus Mircea Geoană.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu