restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

luni, 24 martie 2014

Guvernul PONTA se tine de cuvant: Pensiile a 234.000 de români, MAI MARI din luna MARTIE a acestui an !

Victor Ponta
Pensiile a 234.000 de români vor fi mărite, până la sfârşitul lunii martie. Măsura a fost anunţată, luni dimineaţă, în urma unei reuniuni extrem de importante la care a participat ministrul Muncii, Rovana Plumb, şi premierul Victor Ponta.

Măsura se referă la aplicarea indicatorului de corecţie la punctajul de pensie prevăzut de lege. Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anunţat că 234.000 de pensionari vor primi pensii mai mari, în medie cu 63 de lei, până la sfârşitul lunii martie, după aplicarea indicelui de corecţie şi suplimentarea punctajelor în cazul persoanelor care s-au pensionat după 1 ianuarie 2011

Conform legii pensiilor, orice persoană care a ieşit la pensie între ianuarie 2011 şi 23 ianuarie 2013 ar fi trebuit să primească de la începutul anului trecut un plus la punctajul mediu anual, care însă nu a fost acordat din lipsa banilor la buget. Nemulţumiţi de această situaţie, trei pensionari din Arad au dat Casa de Pensii în judecată. Sesizată, Curtea Constituţională a dat dreptate pensionarilor.

În consecinţă, peste 200.000 de pensii trebuie recalculate, sumele rezultate urmând a fi plătite anul acesta, cel mai târziu din luna martie.

Un comentariu:

  1. Bravo Ponta !!! cu asemenea masuri luate de guvern dl Manda are toate sansele sa ia 80% in Dolj la europarlamentare. Inafara de psd nu ai pe cine sa alegi !!!

    RăspundețiȘtergere