restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

joi, 9 mai 2013

Laura Codruta Kovesi a trecut cu Brio , testul de la CSM ! VEZI AICI cele mai tari puncte ale planului de actiune ca viitor Procuror-Sef al DNA :


Laura Codruta Kovesi , propusa de premierul PSD Victor Ponta la sefia DNA , a fost audiata joi 09.05.2013 de catre CSM si a primit binemeritatul aviz favorabil.
Kovesi a spus in cadrul audierii ca va efectua o analiza urgenta a dosarelor vechi din DNA , definind ,,dosar vechi " , in acceptiunea CSM , ca dosar mai vechi de un an de la inregistrare sau mai vechi de sase luni de la inceperea urmaririi penale .
L.C.K. a tinut sa precizeze ca are informatii ca in unele cazuri ,posibil interferente  politice au facut ca stratul de praf de pe unele dosare sa se mareasca la cativa ,,milimetrii" buni.
Tot in cadrul interviului de la CSM , Laura Codruta Kovesi a sustinut cu tarie ca va avea ca prioritate  investigarea cauzelor care vizeaza fraude cu Fonduri Europene si Achizitii Publice .
,,In practica vedem ca un inculpat are o avere ce depaseste cu mult veniturile sale .Cred ca trebuie sa aplicam prevederile legate de confiscarea extinsa. Confiscarea extinsa poate reprezenta in unele cazuri o pedeapsa mai eficienta decat o sentinta clasica " a declarat Kovesi .
O alta propunere vizeaza infiintarea in cadrul DNA a unei structuri de politie specializata in investigatii financiare , pentru identificarea bunurilor persoanelor cercetate .
Kovesi a spus ca doreste sa infiinteze in DNA o structura formata din politisti avand ca atributii principale realizarea de investigatii financiare pentru identificarea bunurilor persoanelor cercetate , care pot fi indisponibilizate prin aplicarea masurii sechestrului sau alte masuri asiguratorii .
Fostul procuror general a mai tinut sa precizeze ca vrea sa implementeze un mecanism prin care procesele verbale de redarea convorbirilor telefonice sa aiba un regim special .
Ea a mai adaugat ca printre punctele slabe al DNA se numara resursele umane insuficiente ,referindu-se atat la functiile de conducere neocupate cat si la celelalte postri vacante .