Primarul Craiovei, Lia
Olguţa Vasilescu, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că după deschiderea
Podului Calafat-Vidin zona va deveni mult mai interesantă pentru
investitori, însă pentru preluarea
traficului trebuie urgentate
lucrările la centura de sud a Craiovei şi la drumul Calafat-Craiova.Olguta Vasilescu- Primar Craiova |
'Este o veste foarte bună deschiderea acestui pod, cel mai mare pod din România la graniţa cu Bulgaria, care probabil va prelua cea mai mare parte a traficului. Sigur că ne va crea nişte probleme legate de infrastructură, inclusiv pentru municipiul Craiova, pentru că va trebui să terminăm mult mai rapid centura de sud care se realizează cu finanţare de la Guvernul României. De asemenea, va trebui amenajat în regim de urgenţă şi drumul Calafat-Craiova. Dar una peste alta este o veste bună pentru noi, pentru că investitorii când au auzit de apariţia acestui pod au început să fie din ce în ce mai interesaţi de zona noastră', a spus Lia Olguţa Vasilescu.
Primarul Craiovei a mai declarat că locurile de muncă reprezintă cea mai mare problemă cu care se confruntă administraţia locală, pentru că, pe de o parte este o problemă socială, iar pe de altă parte are repercusiuni şi asupra bugetului local. Potrivit Liei Olguţa Vasilescu, pentru reducerea şomajului municipalitatea a creat mai multe facilităţi pentru investitori: taxe locale zero, costuri zero pentru autorizaţii de construcţii şi chiar suportarea costurilor pentru utilităţile firmelor care înfiinţează mai mult de 200 de locuri de muncă.
'Problema locurilor de muncă este o problemă a zonei generată de poziţia geografică - pentru că suntem spre sud, starea infrastructurii rutiere, pentru că până acum toate drumurile expres şi autostrăzile au ocolit această zonă. Până acum, suntem municipiul din ţară care cele mai multe facilităţi pentru investitori. Vă asigur că nu poate să se laude nimeni cu facilităţile pe care le are Craiova pentru investitori: taxe locale zero, costuri zero pentru autorizaţii de construcţii, am ajuns chiar până acolo încât asigurăm noi plata utilităţilor pentru investiţiile care generează mai mult de 200 de locuri de muncă. (...) Dar aceasta (n.red. locurile de muncă) este într-adevăr cea mai mare problemă cu care se confruntă administraţia noastră. Nu neapărat pentru că ar fi obligaţia administraţiei să genereze locuri de muncă, pentru că nu este, dar este o problemă socială care ne preocupă, iar investiţiile se văd şi în bugetul nostru. În momentul în care în localitate ai mai mulţi salariaţi, automat şi încasările la bugetul nostru local sunt mai mari', a mai spus Lia Olguţa Vasilescu. AGERPRES
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu