restaurant tresor calafat

restaurant tresor calafat

mall ElectroputereParc-Craiova

mall ElectroputereParc-Craiova

marți, 13 mai 2014

Ţara unde partidele de stanga si sindicatele cheama cetăţenii să voteze un salariu minim de 3.300 de euro

La iniţiativa partidelor de stânga si a sindicatelor, elveţienii vor vota, în data de 18 mai, introducerea unui salariu minim lunar de 4.000 de franci (3.300 de euro) pe lună sau 22 de franci (18 euro) pe oră, considerat drept pragul minim pentru o ţară care se numără printre cele mai bogate state din lume, transmite AFP.
De mai multe săptămâni în Elveţia au loc dezbaterii aprinse între partidele de stanga, partizanele acestei masuri şi oponenţii acestei iniţiative reprezentate de partidele de dreapta.
Dacă va fi adoptat, acesta va fi cel mai mare salariu minim din lume. Comparativ, în Franţa salariul minim pe oră este de 9,43 de euro, în Spania de 5,05 euro iar în Germania, începând din 2015, va fi de opt euro pe oră.
În Uniunea Europeană, 21 din 28 de state membre au un salariu minim legal. Germania este ultima ţară care a adoptat o legislaţie în acest sens urmând ca măsură să intre în vigoare începând din 2015.
În Elveţia a început deja procedura de vot cu privire la adoptarea unui salariu minim, însă deocamdată doar la nivel cantonal. Măsura a fost acceptată în cantoanele Neuchâtel şi Jura.
Sistemul de democraţie directă din Elveţia permite organizarea de referendumuri cu privire la o iniţiativă legislativă atâta timp cât partizanii au obţinut numărul de semănători prevăzut de constituţie. Pentru un referendum la nivel federal este nevoie de 100.000 de semnături.
 
Din aceasta initiativa si multe asemenea ei, locuitorii Europei si nu numai,pot trage concluzia clara ce partide doresc bunastarea fiecarui cetatean in parte si care partide doresc promovarea unor masuri de austeritate , care pe foarte multi i-au adus in pragul falimentului personal.
E timpul ca Europa sa fie condusa de partidele de stanga, de stanga modernista , pentru cresterea locurilor de munca si imbunatatirea considerabila a nivelului de trai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu